A legpontosabb mérés napja

November 14-e a Diabétesz Világnapja: ma szerte a világon milliók hívják fel a figyelmet a cukorbetegségre és annak megelőzésére. A WHO adatai szerint a cukorbetegség ma több mint 346 millió embert érint. Magyarországon körülbelül másfél millió cukorbeteg él, de a fele nem is tudja magáról, hogy az.

1242548090_cukorbet4_n_901_20081123195646_182.jpg

Számtalan betegségre lehetne felhívni a figyelmet, és még annál is több világnapról írhatnánk. Nem szoktunk, de most kivételt teszünk. Egyszer élünk, és a cukorbetegség figyelmet követel mindenkitől, akár érintett benne, akár (még) nem.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 18-án a már hagyományos ingyenes családi egészségnappal, az Egy Csepp Világnappal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a cukorbetegség helyes életmóddal, diétával és sporttal sok esetben megelőzhető, sőt, egy kialakult diabétesz akár vissza is fordítható.

A rendezvényen számos ingyenes egészségügyi szűrésen vehet részt bárki, miközben egész nap koncertek, egészségpiac, nyereményjátékok és gyerekprogramok garantálják, hogy az egész család jól szórakozzon.

Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén hetedszerre rendezi meg az ingyenes családi és egészségnapot a Diabétesz Világnap alkalmából. Idén először mottója is van a rendezvénynek: „A legpontosabb mérés napja”. Tegyünk ennyit egészségünkért!

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.11.14.12:26
Címkék: közélet cukorbetegség egészség diabétesz

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr234906804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása