Egy rég várt utazás Középföldére

A Magyar Tolkien Társaság a népszerű angol mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve nagyszabású rendezvényt szervez szombat este a Corvin moziban. Most egyszerre lehet megnézni a legújabb filmadaptációt, a Hobbitot, és elmerülni a Középfölde világát felidéző gazdag programokban.

Tolkien nap.png2013. január 5-én, J. R. R. Tolkien 121. születésnapján a Corvin Budapest Filmpalotában nagyszabású rendezvény lesz. A mostani esemény a folytatása a 2003. január 3-án megkezdett és 2004-ben folytatott, a Tolkien-művek filmes adaptációihoz kötődő hagyománynak. Akkor, J. R. R. Tolkien 111. születésnapján nagy sikerű egész napos, három-négyezer fős programot szervezett a Magyar Tolkien Társaság.

Az idei rendezvényen szeretnének mindent megismételni, ami az előző években sikeres volt. A moziban egész nap folyamatosan három teremben folyik majd A hobbit: Egy váratlan utazás című film vetítése. A Tolkien Napon kerül sor a tolkieni világhoz kapcsolódó internetes forrásokat reprezentáló számítógépes bemutatóra, illetve a Tolkien műveihez kapcsolódó, Magyarországon forgalmazott számítógépes, társas-, kártya- és szerepjátékok bemutatóira is. A rendezvény helyszínén meg lehet majd vásárolni a magyar nyelvterületen elérhető majd’ minden könyvet, DVD-t, CD-t, játékot, posztert, amely bármilyen formában J.R.R. Tolkien életművéhez kötődik.

Napközben lesznek még akadémiai szintű, irodalmi és tudományos előadások, elemzések, kerekasztal-beszélgetések; ismeretterjesztő előadások a tolkieni mitológia részleteiről és hátteréről; kiállítás fegyverekből, kellékekből, jelmezekből, illetve a jelmezesek felvonulása sem maradhat el.

 

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.01.03.10:33
Címkék: mozi kultúra Tolkien Hobbit Corvin

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr414993774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása