Képzeljük el a világot

A 25 éve alapított Hay Fesztivál mára a világ egyik legjelentősebb kulturális esemény-sorozatává nőtte ki magát, melyet öt kontinens tizenegy városában rendeznek meg. Május 17-21. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Közép-Európai Egyetemen és az Akvárium Klubban nemzetközi hírű írókkal, gondolkodókkal, muzsikusokkal és ismert magyar szerzőkkel találkozhat a hazai közönség.

Hay-Festival-Budapest-2013-Cover _kicsi.jpgA 25 éve a walesi Hay-on-Wye-ban alapított Hay Fesztivál célja, hogy az emberek együtt gondolkodjanak arról, milyen is a világ, amelyben élünk, valamint együtt képzeljék el, milyen is lehetne…

A Budapesti Hay Fesztivál egyik legfontosabb vendégei Nicole Krauss, a Nagy Palota, A szerelem története és a Betéved az ember egy szobába című kötetek szerzője, akit a New York Times „az Egyesült Államok egyik legjelentősebb regényírójaként” tart számon. Jelen lesz a Watergate-botrány egyik kirobbantója, Carl Bernstein, amerikai oknyomozó újságíró, illetve a számos elismerés mellett Premio Mondelli-díjjal is kitüntetett Esterházy Péter, akivel Peter Florence, a Hay Festival alapító igazgatója beszélget majd.

Az első Hay Fesztivált, tavaly csupán kétnapos eseményként rendezték meg idehaza. A 2013-as fesztivál azonban több izgalmat ígér a négy napjával és három helyszínével.

A Budapesti Hay Fesztivál teljes programjáról bővebben a hayfestival.org/budapest valamint a hungarofest.hu oldalon olvashattok, és ha eddig nem is hallottatok róla, most még nem késő.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.05.09.12:54
Címkék: kultúra Budapest Esterházy Hay Akvárium

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr435291196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása