A hangszeres zenéért harcolnak

Zenélni… címmel nagyszabású társadalmi célú kampányt indított a Hangszeresek Országos Szövetsége. A zenélést népszerűsítő akcióban több, hangszeren játszó ismert ember is részt vesz. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, akinek fontos a zene és a zeneoktatás jövője.
 
120725064330_hangszer.jpg
Stílusosan pénteken, a Zene Ünnepén indította el a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) a Zenélni… című kampányát. A szervezet évek óta elkötelezetten hisz abban, hogy a muzsika univerzális, és a zenében mindenki egyenlő. A zene örömöt okoz a kezdő gitárosnak és a szimfóniát vezénylő karmesternek, zenésznek és hallgatónak egyaránt.
 
A kampányhoz Kovács Áron, a Class FM műsorvezetője, a Káosz Központ zenekar gitáros-énekese forgatott kisfilmeket, amelyekben hangszeren játszó ismert emberek is szerepelnek. Az egyik, kicsit komolyabb hangvételű kisfilmben Vámos Miklós író (aki kamaszkora óta gitározik), Gesztesi Károly és Hajdu Steve színművészek, Hadházi László humorista, Rákóczi Ferenc rádiós-tévés műsorvezető és maga Kovács Áron is részt vett.
 
A másik három, humoros reklámhoz pedig olyan zenészeket kértek fel, akik nemcsak hitelesek a szakmájukban, hanem ki mernek kacsintani a nézőkre. A vicces, kissé groteszk történetek főszerepeit Szirtes Edina Mókus hegedűművész-énekesnő, Csányi Zoltán dobos és Zsemlye Sándor Zsömi szaxofonos játszotta el.
 
A Hangszeresek Országos Szövetsége internetes honlapot és Facebook-oldalt indított, ahol a Zenélni… kampány programjai mellett egy Tudástár is található. A szövetség egyúttal arra kéri a különböző, zenével foglalkozó szervezeteket, iskolákat és magánembereket, hogy csatlakozzanak a kampányhoz, segítsenek népszerűsíteni a hangszeres zenét.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2013.06.26.13:17
Címkék: zene kultúra hangszer

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr35378968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása