Így taposs Van Gogh képein!

Itt az újabb Van Gogh kiállítás, vagyis bocsánat: multimédiás tárlat.  A Váci1 Palota patinás falai között 2013. szeptember 13. és december 29. között rá is lehet lépni a holland festő alkotásaira.

van-gogh-alive-2.pngAz egyedülálló kiállítás, melyet eddig több mint egymillióan látták Madridtól Szingapúrig, Isztambulon át egészen Tel Aviv-ig, ötvözi a hagyományos művészetet, a multimédia technológiát és a zenére koreografált, gondosan megrendezett látványt. A hatalmas térben a képek és a zenék egymással kommunikálva válnak eggyé. A képek mozgatásával, nagyításával a festő munkáinak olyan részleteire derül fény a hatalmas vásznakon, melyek egy hagyományos kiállítás esetén nem láthatóak.

„Végre egy kiállítás, ahol nem kell csendben maradni” - hangzik a kiállítás mottója. Amúgy jópofa dolog. Mehetnek kicsik és nagyok, élvezhetik a gyerekek is, mert végre nem csak állni kell a festmény előtt, és erősen bámulni.

A látogató nem egy múzeumba lép be, hanem a XIX. század James Dean-jének kikiáltott Van Gogh ihletett képzeletébe, a gondolatain és érzésein keresztül egyenesen a festményeibe, a képek által megörökített pillanatokba és helyszínekre.

van_gogh_alive_1.jpgA Van Gogh Alive a Sensory4 rendszerrel és 40 HD-minőségű projektorral hozza létre az izgalmasabb multiprojekciós rendszert. Óriási méretű, kristálytiszta, tapinthatóan élethű képeket vetít ki az 1000 nm-es kiállítótérhez igazított, különleges formájú, 6 méteres vásznakra. Az élmény rendkívül dinamikus, informatív és látványos; a projektorok áradata a digitális, 5.1-es surround hangzásvilág segítségével pedig lélegzetelállító és minden érzéket megmozgató látvánnyal tölti meg a teret.

A filmekben jól bevált zenei aláfestés módszerét alkalmazva, a bemutatott alkotásokhoz gondosan válogatott és felépített zenei fordulatok és hangulatok megteremtik a hagyományosan csöndes galériákban sokszor láthatóan hiányzó érzelmi ráhangolódást művészre és alkotásra. Minden érzékszervünkkel figyeljünk, úgy éri meg!

 

komment

audrey hepburn 2013.09.25.12:59
Címkék: kultúra festmény kiállítás Van Gogh

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr315532992
süti beállítások módosítása