Ez a cirkusz nemzetközi

A 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra kerül sor a hétvégén (9-13-ig) a Fővárosi Nagycirkuszban. Az idei fesztivál a korábbiaknál is gazdagabb programot kínál, közel 20 ország legkiválóbb artistái lépnek fel.

I Love Circus.jpg

A több mint 30 produkció között az ezerarcú cirkuszműfaj valamennyi stílusa bemutatkozik, látványos csoportszámok és művészi kidolgozottságú levegő- és akrobataszámok, állatszámok és komikus produkciók kápráztatják el a közönséget. A fesztivál gazdagítja a magyarországi kulturális életet és erősíti a családok közös élményszerzését, továbbá pozitívan befolyásolja a hazánkról külföldön kialakított képet.

Az eddigi fesztiválokon egyszer sem nyert magyar artista, erre azonban most minden esély megvan, hiszen a modern irányzat képviselőjeként fellép a pályája megkoronázására készülő Simet László egyedülálló óriás szemafor számával. A Cirque du Soleil sztárja a londoni olimpia záróünnepélyén is fellépett, több nagy fesztiválon is díjat nyert. A másik magyar fellépő a klasszikus magyar lovas akrobata hagyományokat a régi sztárokhoz méltó színvonalon képviselő Richter csoport. Az Ifj. Richter József vezette csoport roppant veszélyes és lélegzetelállító lovas akrobata számot mutat be, a magyar fiatalok a fesztivál titkos esélyesei közé tartoznak.

Cirkuszparádé.JPG

A cirkuszfesztivál hivatalos programjának több mint 30 számát két különböző műsorban, összesen nyolc előadáson mutatják be az artistaművészek. A rendezvény január 13-án 15 és 19 órakor a hagyományoknak megfelelően látványos gálaműsorral zárul. Míg 18 órakor látványos tűzijátékkal köszöntik a fesztivál közönségét a Fővárosi Nagycirkusz épülete előtt.

komment

audrey hepburn 2014.01.11.12:38
Címkék: közélet fesztivál cirkusz

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr115752636
süti beállítások módosítása