A folyón túl... Bellissima!

A folyón túl Itália címmel új bemutatót tartottak a Belvárosi Színházban. Az Orlai Produkciós Iroda legújabb alkotása, ezúttal a generációs különbségeket állítja középpontba, olyan remek színészek segítségével, mint Benedek Miklós, Lukáts Andor, Lázár Kati, Szabó Éva és Szabó Kimmel Tamás.   

A-folyón-túl-Itália-01.jpgJoe Dipietro darabját Znamenák István rendezte. A történet – az ismertető szerint is – igazi, kedves olaszos. Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várják az unokájuk heti látogatását. És ha már együtt vannak, jöhet minden, ami „tipikus olasz”: eszement kajálások, zűrzavaros hangoskodás, és mérhetetlenül sok szeretet.

Benedek Miklós és Szabó Éva, valamint Lukáts Andor és Lázár Kati alakítja a nagyszülőket, Szabó Kimmel Tamás pedig az istenített unokát. Cseh Judit pedig az esetleges barátnő szerepébe bújt. A nagyszülők számára a család szentsége az első, a Nicknek (Szabó Kimmel Tamás) már nem feltétlenül. Ő már a karrierjére figyel, ha kell háttérbe szorítva a családot és a szerelmet.

A-folyón-túl-Itália-03.jpgErre a generációs ellentmondásra épül a darab. Az első felvonás alatt alaposan megdolgoztatták a nevető izmainkat. A poénok észrevétlenül repkednek, és közben mindenki egy kicsit a saját szüleire, nagyszüleire ismerhet. A második felvonás azonban, nem nélkülözi az ember torkából azt a bizonyos gombócot sem.

A humor mellé csempészték be az élet realitását. A mélyen megérintő gondolatok mögött az igazi szeretet húzódik meg. Az a fajta gondoskodás, ami sokszor már terhes, amit elfelejtünk akkor értékelni, amikor még lehet. Mert akármennyire is közhelyes: az élet rövid, nem árt megbecsülni, és amolyan olaszosan élni…

 

Fotók: Orlai Produkció

komment

audrey hepburn 2014.10.09.12:25
Címkék: kultúra színész színház Itália Belvárosi Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr176773849
süti beállítások módosítása