A szobapincér az új botránykönyv

A nagy sikerű Ősz Jeruzsálemben, a Siksze és a L@tor kötetek szerzője, Gantner Ádám új könyvvel jelentkezett. A szobapincér című mű megbotránkoztató történetet ígér, ahol nincsenek tabuk, csak a csupasz valóság. Hiszen jogos-e a kérdés: „Ha létezik zsidó pincér, vajon zsidó prosti létezhet-e?".

szobapincer_borito.jpgA történet főhőse Giorgio, a negyvenes éveit taposó, munkájába belefáradt szobapincér. Körülötte sorra tűnnek fel a közvetlen munkatársai: a tolvaj felszolgálók, a cselédsorba taszított szobalányok, a homofób, antiszemita szakácsok, a hazai munkaerőt mélyen lenéző nyugati management, és a hotel vonzáskörének járulékos elemei: a prostituáltak és futtatóik. Ebben az ízig-vérig jellegzetes, balkáni viszonyokat megidéző környezetben követhetjük nyomon Giorgio egy évének a történetét, s mire az utolsó lapra érünk, nemcsak a főhősről fogunk radikálisan mást gondolni, de a luxusnak gondolt ötcsillagos szállodák illúzióromboló, hamis világáról is.

A modernkori nyugati úri osztály és a hazai cselédség metszéspontja áhított luxusba csomagolva Budapesten, egy feddhetetlen hírű, ötcsillagos szállodában. Napjaink Magyarországának lényegében ismeretlen munkahelyi szegletébe kapunk meghívást egy kőkemény kelet-európai történettel, a rendszerváltás veszteseiről. A regényben csak a nevek fiktívek, mindenki a maga kijózanító igazában jelenik meg.

fb_gantner_adam.jpgDe valójában mi történik a csillogó felszín alatt? Kik és miként működtetik ezt a korántsem makulátlan gépezetet, amelyet bár vendéglátásnak hívunk, voltaképpen teljesen más a fő mozgatórugója.

A botránykönyvből holnap részleteket közlünk a itt, a Pluszmínusz blogon!

komment

audrey hepburn 2015.10.14.17:58
Címkék: könyv kultúra regény hotel botrány zsidó prosti luxus író Gantner szobapincér

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr757968536
süti beállítások módosítása