Klasszikusok keverve a diszkóval

Van, aki tisztán szereti. Nem keveri a bort vízzel, Mozartot a technóval, és azt sem bírja, ha klasszikus zenészek popslágerekhez nyúlnak. És van, aki de. Az utóbbiak számára nyújthat kellemes élményt a VasovskiSymphonic, azaz a Magyar Virtuózok és Mr.Vasovski DJ közös koncertje.

img_9751.JPGHa az elektronikus és a klasszikus zene találkozása nem lenne elég, hívjunk meg a „randira” néhány tehetségkutatókról, illetve a hazai könnyűzenei életből ismert előadót, és tetézzük az egészet kivételes hangzás- és látványvilággal, az eredmény: valami extra születik.

Miközben a szimfonikusok húzzák (fújják, ütik…), a DJ pedig kever, a vendégelőadók váltják egymást a színpadon. Radics Gigit, TolvaiRenit, a Magna Cum Laudés Mező Misit vagy épp Majkát lehet szeretni vagy nem szeretni, de az vitathatatlan, hogy most úgy halljuk őket, ahogy eddig még soha. A jól ismert dalok és műfajok új életre kelnek: így a fiatal korosztály „megbocsátja” a hegedűszót, a hatvan pluszosak pedig a „tüc-tücöt” vagy épp a rapet, hiszen kapnak mellé valamit, ami épp az ő fülüknek való.

img_9221.JPGVerik a lábukkal a ritmust a mellettünk ülő nagyik és a karmester a színpadon; sőt, még a bőgős is, így néha szinte azon aggódunk, nehogy kiejtse a hangszerét a kezéből. Persze, lehetne vitatkozni művészi értékekről, meg arról, mit keres az erre az estére diszkóvá alakult Arénában egy szimfonikus zenekar, vagy épp, hogy illik-e egy hegedűművészhez a zöld-piros punkfrizura, de felesleges.

Nem több ez, mint egy fergeteges buli, de annak tökéletes. És talán egy kicsit irigyeljük is a szüleink-nagyszüleink korosztályát, akik még élő zenére táncoltak az ifjúsági klubban. Persze, itt a bizonyíték, hogy ezt manapság is lehetne, csak kicsit ki kellene szélesíteni a DJ-pultot, hogy elférjen még rajta pár zenész.

img_9235.JPGSzerző: Mohai Szilvia
Fotó: Simon Péter

komment

audrey hepburn 2015.12.25.12:27
Címkék: zene kultúra koncert klasszikus DJ Aréna VasovskiSymphonic

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr798197046
süti beállítások módosítása