Készítsd magad ajándékok

Anyák napján igazi kihívás, hogy mivel lepjük meg anyut. Vehetünk persze márkás csokit vagy ékszert - de igazi örömet az okoz, ha valami személyeset adunk, amit magunk készítettünk el. A Fine Living tévécsatorna Gazdaságos luxusműsorának vezetője, a belsőépítész és művész Sabrina is ezt vallja: kisebb költséggel, némi energiával elérhetjük az a hatást, mintha sok-sok pénzt költöttünk volna.

gazdasagosluxus_fineliving.jpgA már magyarul is látható Gazdaságos luxus sorozatban Sabrina Soto igen hatásos dolgot művel: egy család vagy házaspár számára berendezi álmaik nappaliját, hálóját vagy konyháját több ezer dollárból. Aztán azt mondja: ugyanezt a feléből meg lehet oldani! És meg is teszi. Sabrina egyik titka, hogy számos tárgyat nem a drága boltokból szerez be, hanem helyi kézművesektől, vagy épp maga készíti el.

Anyák napjára mi is alkalmazhatjuk ezt: készítsük el magunk az ajándékot. Az alábbiakban három olyan tippet találtok, amelyek könnyen kivitelezhetők otthon. Az összeállítás Csiszár Margaréta tervező munkája, de további remek ötleteket leshettek el a Fine Living műsorából is.

Illatos fürdősó

Szükséges eszközök és alapanyagok: kémcső, vagy tetszőleges üvegcse; durva szemű tengerisó; illóolaj pl. levendula és rózsa; szárított virágszirom (pl. rózsa és hibiszkusz), szárított levendula; papírcímke, toll és zsinór vagy szalag a díszítéshez.

furdoso_1.jpgElkészítés: Egy tálkában keverjük össze a tengerisót és az összemorzsolt virágszirmokat illetve a szárított levendulát! Cseppentsünk rá néhány csepp illóolajat, és alaposan forgassuk át, hogy az olaj mindenhol átjárja a virágszirmos sókeveréket! Egy kiskanállal kanalazzuk az illatos fürdősót a kémcsövekbe, és zárjuk le a dugóval! Az üvegeket csinosíthatjuk egyedi címkével, személyes felirattal, melyet egy szép masnival a kémcsőhöz rögzítünk.

Növénylenyomatos medál

Szükséges eszközök és alapanyagok: fehér színű levegő száradó modellező gyurma; bőr zsinórok; szárított növények, levelek a lenyomatokhoz; hurkapálca; ecset, akrilfesték tetszőleges színben; sodrófa, kés és sütőpapír a formázáshoz; süti kiszúró forma.

medal_2.jpg

Elkészítés: Nyújtsuk ki a gyurmát 0,5 cm vastagra, majd kör alakú sütemény szaggatóval készítsünk medál-formákat! Amíg még nedves a gyurma, fúrjunk egy lyukat bele a hurkapálcával, hogy a bőrszálakat át tudjuk fűzni, így nyakba lehet majd akasztani a medált! Jöhet a nyomat, vagy karcolhatunk bele bármilyen nekünk tetsző mintát, aztán várunk a száradásra. Ezt követően a festés már csak opcionális lehetőség.

Festett ékszertartó tálka

Szükséges eszközök és alapanyagok: levegőn száradó modellező gyurma; akrilfesték, tetszőleges színekben; sodrófa, kés és sütőpapír a formázáshoz; finom szemcsés körömreszelő.

talka_kellekek.jpgElkészítés: A tálkák megformázásához nyújtsuk ki a gyurmát 0,5 cm vastagra, majd alakítsuk a nekünk tetsző formára! Amíg még nedves az anyag, simítsuk és lapítsuk le az egyenetlen részeket! Ha szeretnénk, ezután karcolhatunk, vájhatunk mintát a tálba, vagy jöhet a levelek, virágok belenyomkodása a különleges textúra eléréséhez. Használhatunk levelet, kisebb termést, száraz virágot. A száradás általában egy napot vesz igénybe. Másnap jöhet a festés, amilyenre szeretnéd.

komment

audrey hepburn 2016.04.24.18:12
Címkék: kreatív divat ajándék Anyák napja FineLiving

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr688660118
süti beállítások módosítása