Oscarra repít a Hello Hollywood

Egyedülálló játékot hirdet nézőinek Návai Anikó. A Hello Hollywood játéka a szerencsés nyertest Los Angelesbe repíti, ahol részt vehet az egyik legnagyobb Oscar partin és személyesen is találkozhat a filmvilág csillagaival.

04_navai_aniko_eddie_redmayne_venice.jpg

Februárban Návai Anikó és a Hello Hollywood valóra váltja egy filmrajongó álmát! Azok közül a nézők közül, akik játszanak és helyesen válaszolnak a február 4-i, 11-i és 18-i adásokban feltett kérdésekre az adás napján este nyolcig, egy szerencsés játékos február 28-án elrepülhet Los Angelesbe és március 4-én részt vehet az egyik legnagyobb filmstúdió Oscar partiján, ahol személyesen is találkozhat sztárokkal és filmes nagyágyúkkal.

„Egy filmrajongó számára ez valóban feledhetetlen utazás lesz. Szerettem volna, ha egy magyar néző testközelből is átélheti, milyen jelentősége és rangja van a filmvilágban az Oscar-nak. A szerencsés nyertes hollywoodi sztárokhoz illő fogadtatásban részesül, a reptérről limuzin viszi majd a szállodába, és meghívója lesz a 20th Century Fox Oscar-partijára” – mondta Návai Anikó.

Idén 90. alkalommal rendezik meg a filmvilág legrangosabb díjátadó ceremóniáját, így a mindhárom kérdésre helyest választ adó – az utazási feltételeknek megfelelő - 90. válaszadó lesz a nyertes. A győztest a február 25-i adásban hirdetik ki.  A játékszabályok a Tv2 oldalán megtalálható.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2018.02.05.15:05
Címkék: film mozi party Hollywood Oscar Tv2 Návai Anikó

Kurta Niké bírja a zagabo csínyeket

Egy sort vásárlással indult majd közös kampányfotózás lett Kurta Niké és Szabó Gabi - zagabo - első találkozásából.  Niké és Gabi hasonló elvek mentén építik szakmai útjukat, és ez a képek megalkotásában is szerepet kapott. Színészet és design találkozik az AZITIZ kollekció fotóin.

zagabo_leporello_2017_spring_summer_terv-1.pngNiké és Gabi megismerkedésének és a közös kollekciófotózásnak az Ylka Design Stúdió adott helyszínt, amely hat magyar designer márkának, köztük a zagabonak az alkotóhelye.

„Niké tavaly járt először az Ylkában, mert kinézett magának egy sortot a tavaszi zagabo kollekcióból. Nagyon jót beszélgettünk, és kiderült, hogy hasonló szemlélettel alkotunk” - idézte fel Szabó Gabi az első találkozót. „Mindketten a magunk útját járjuk, és a saját elképzelésünket akarjuk megvalósítani. Mindketten közönségnek dolgozunk, de a saját mércénknek akarunk megfelelni.”

img_6932_end_cut_small.jpgAdott volt tehát, hogy Niké stílusához jól passzol a zagabo, adott volt a hasonló szemlélet, így egyértelmű volt, hogy kit kér fel először a márka a tavaszi kollekció arcaként. Ahogy egyértelmű volt a kampány iránya is: mindent a maga valójában kell bemutatni. Erre utal az AZITIZ kollekciónév is és ezért lett a fotózás helyszíne az Ylka az első találkozás helyszíne. 

A stáb minden részletben kerülte a mesterséges hatásokat, így a smink és a haj kialakításánál is a természetesség volt a fő szempont. A végeredményben pedig ott a romantika, a zabolátlan egyediség és a játék. Pont olyan, mint Niké és, amilyennek a Gabi tervezte zagabo darabok.

img_6386_end_cut_small.jpg"Gabi ruháiban az a trükk, hogy nem egy lány leszek csinos ruhában, hanem egy csinos lány ruhában. Ráadásul nincs az a dilemma sem, hogy lazán, vagy dögösen öltözzek ma fel. Minden ruhája frappánsan egyszerű, mégis mindegyikben van valami csíny" - foglalta össze Niké a közös munka során szerzett élményeit.

Az új AZITIZ női sorozat mellett a zagabo IPSILON vonalban a férfiaknak is új tavasz/nyári kollekciót hozott a márka. A férfi és női kollekciók megtekinthetők a www.zagabo.com oldalon.

Fotó: Kovács Tamás Sándor

komment

audrey hepburn 2017.03.26.13:04
Címkék: fashion divat ruha tervező zagabo Kurta Niké

Nem csak zöld, de tervezett is

Hiába tágas és zöld a ház körüli terület, csak akkor lesz valódi kert, ha otthonossá teszed. Az udvarba életet kell lehelni, hogy igazán kellemes legyen a fák alatti időtöltés. Hogy az adottságokból kihozd a legjobbat kreativitásra és magas fokú szakértelemre van szükség. Szerencsére mindkettőt megtalálod március 24-26. között a Gardenexpón!

sziesztazz2.jpgSegítünk, hogy ráhangolódj a a tavaszra. Csorba Anita tértervező, lakberendező tippjei garantáltan meghozzák a kedved még a fűnyíráshoz is. Ha pedig több mindenre vagy kíváncsi, akkor a hétvégén irány a Budapest Aréna.

Sziesztázz a kertben!

Először is, legyen benne egy hely, ahol gondtalanul pihenhetünk, feltöltődhetünk. Hiszen a kikapcsolódás az, amiért érdemes egy kertet fenntartani! Ehhez nem kell más, mint kényelmes bútorok, és hangulatos környezet. Kültéri enteriőrből azonban legalább annyiféle van, mint nappali bútorból, ezért nem árt többféle stílust és minőséget szemügyre venni. A Gardenexpón eldöntheted, hogy a luxus minőségű keményfából készült, vagy a megfizethető petán bútorok mellett teszed le a voksodat, esetleg a szintetikus rattan ülőgarnitúra áll közelebb a szívedhez. És azt tudtad, hogy egy beltérinek látszó kerti bútor igenis bírja a szabad ég alatt?  

sziesztazz4.jpgÜltess konyhakertet!

Ne ijedj meg, nem a nagyanyáink féle konyhakertre kell itt gondolni, hanem egy játékra! Tudtad, hogy paradicsomból is legalább 20 féle formavilágú és ízű létezik? Kalandra fel, ültess saját színes konyhakertet, keress bele különleges termésű növényeket. Nem a mennyiség, a minőség a fontos!

konyhakert3.jpgTarts pizzapartit!

A pihenés alatt sokszor aktív pihenést értünk: összejövünk barátainkkal, családunkkal, és átbeszélgetjük az estéket a teraszon. A barbecue már egy elterjedt dolog, idén próbáljátok ki a kerti pizzasütést is! A Gardenexpón minden eszközt megtalálsz, ami a kerti sütögetéshez kellhet.

pizzaparty.jpgCsak hangulatosan

A ledes világítás, a solar fények pár évvel ezelőtt diadalútjukra indultak. Ma már elérhető áron is vannak, ráadásul egyre tartósabbak. 2017-ben kétségtelenül elengedhetetlen kellékei a modern kertnek.

fenyek2.jpgNe a kerti munkával töltsd a hétvégédet!

Telepíts műfűvet! A mai műfűvek már gyönyörűek, hihetetlenül hasonlítanak az eredetire. Bizony, nagyot változott a világ a 80-as évek első példányai óta. Nézz körül a Gardenexpón, és győződj meg róla a saját szemeddel! Ha pedig szeretsz elmerülni a természet szépségeiben, jólesik ápolni és figyelemmel kísérni a növények életet, akkor tekints a kertrendezésre aktív kikapcsolódásként, énidőként. Így már nem munka, hanem szórakozás!

komment

audrey hepburn 2017.03.20.15:08
Címkék: közélet zöld kert kertészet Gardenexpo

Példaértékű sikerek

Karrier, elismerés, gyermekvállalás, sikerek, szerepek. Nem könnyű az összeegyeztethetőség, pláne, ha nők esetében merülnek fel ezek a témák. A GLAMOUR Women of the Year jelöltjeiről nyugodtan példát lehet venni, a díjat szinte minden jelölt nyugodtan megkaphatná, persze nem is véletlenül vannak jelölve.

glam_1.JPGZai Viki és Neszményi Lilla páratlan lendülettel, és egyedi meglátásokkal kápráztatja el napról-napra megrendelőit a lakáskultúra világában, miközben Follow Anna közösségi médiában való megjelenései már néhány perc eltelte után több ezres nézettséget generálnak. Hármukban nem csak a kitartás közös, hanem, hogy mindannyian versenyben vannak a példaértékű személyiségért és – saját szakmájukon belül tanúsított – munkásságért járó címért.

Zai Viki, Az év lakberendezője kategória egyik jelöltje mindig a kreatív szakmában dolgozott. Miután közeledett életében a gyerekvállalás gondolata – mely sok nő számára egy kényes és elrettentő témakör manapság – tudta, hogy valami sokkal rugalmasabb, szellősebb, de mégis fantáziadús iparágba kell átlovalnia magát. Mindig érdekelte a lakberendezés, és elmondása szerint saját, valamint barátai lakását is lenyűgöző hozzáértéssel sikerült megvalósítania. „Mindig csak az előnyeit éreztem annak, hogy nő vagyok. Nagyon jól szót tudok érteni a kivitelezőkkel, még akkor is, ha eleinte hozzá nem értő személynek gondolnak, hiszen pár mondat után rájönnek, hogy sokkal több van a puszta megjelenésem mögött. A női szerepek között való egyensúly megteremtése okozott eleinte nehézséget, de nagyon jó példa van előttem édesanyám személyében, aki sok mindenre megtanított, és mindig segített, mikor elakadtam” – mondta Viki, aki szerint nagyon fontos maszkulin határozottsággal beleállni egy-egy helyzetbe, de a női kedvesség egy örök, verhetetlen előny marad, minden vállalkozó szellemű hölgy számára.

zai_viktoria.jpgNeszményi Lilla, aki szintén Az év lakberendezője díj várományosa, rajong a szép anyagokért, és rendkívül fontos számára a vibráló, folyton megújuló légkör. Tisztában van a feladatok gyors problémafelismerésének szükségszerűségével, és saját bevallása szerint a festékszagot szereti a legjobban az építkezések során. „A nehézségek ott kezdődnek ebben a szakmában, amikor a kivitelezőkkel szemben határozottan fel kell állnom és kitartanom az elképzeléseim mellett, azonban idővel gyűlik a tapasztalat és nő a magabiztosság. Mindig bíznunk kell magunkban, ez a legfontosabb! – nyilatkozta Lilla, aki állandóan a kihívást keresi mindenben, és elmondása szerint a nőiesség sokszor előnyt jelent, hiszen nagyobb figyelemmel fordulnak felé a körülötte lévő férfiak.

neszmenyi_lilla.jpgFollow Anna majdnem 200 ezres követőtáborával Magyarország egyik legsikeresebb közösségi médiaszereplője. Az év közösségimédia-sztárja kategória nyerés esélyese szenvedélyes fotós és videókészítő is egyben, sikereit is ezeknek a szeretettel végzett hobbiknak köszönheti. „Mindig próbálok a saját igényeimnek, és a nézők igényeinek megfelelni. Az a legfontosabb, hogy elégedettek legyenek. Szeretni kell azt, amit csinálunk, és ha azt teljes erőbedobással csináljuk, és mindent beleadunk, amit csak tudunk, akkor elérhetjük azt, amit igazán szeretnénk. Ha van az embernek egy olyan személyisége, amivel tud valamit adni azoknak, akik nézik, nem szabad félni, meg kell mutatni!” – mondta Anna őszintén, akinek legnagyobb ellensége az idő, azonban az egyetem, események és tartalomgyártás ellenére is töretlen hozzáállással veszi a mindennapok nehézségeit.

follow_anna.jpgSzavazz te is kedvenceidre, valamint a GLAMOUR Women of the Year 2017 további jelöltjeire!

komment

audrey hepburn 2017.03.11.14:28
Címkék: család siker divat nők életmód díj lakberendezés glamour közösségi média women

Kis hazánk, nagy tervezői

Tehetség, elkötelezettség, nyitottság, rugalmasság, szerencse, kapcsolatok, kitartás és támogatás – azt mondják, mindez egyformán fontos ahhoz, hogy valaki nemzetközi sikereket érhessen el. Van, aki szerint könnyebb, mások szerint nehezebb a dolga azoknak, akik magyarként próbálják elérni, hogy külföldön is ismerjék nevüket. A GLAMOUR Women of the Year Az év divattervezője és Az év kiegészítőtervezője kategóriák jelöltjei közül három hazai tervezőt kérdeztünk, ők milyennek találják a magyar és a nemzetközi helyzetet divatfronton.

Már legelső kollekciójával kilépett a nemzetközi piacra Áron Eszter divattervező, aki a tudatos kezdés mellett azt is fontosnak tartotta karrierje indításakor, hogy egy nívós New York-i ügynökséggel is szerződést kössön. A magyar nőkön kívül így rögtön az amerikai és a japán hölgyek is rákaphattak az Áeron termékeire, azóta pedig a legtöbben az ázsiai és a Benelux országokból vásárolnak tőle. Az országhatáron túli ismertséghez azonban sok szerencse és támogatás is szükséges a dizájner szerint.

aron_eszter.jpg„Rengeteg tehetséges magyar tervező van Magyarországon. Mi szerencsések vagyunk, hiszen egy szuper csapat állt össze mögöttünk erős menedzsmenttel. Hálásak vagyunk azért is, mert befektetők támogatnak minket az előfinanszírozásban, aminek hiányától sajnos sok tervező szenved itthon. De azt tapasztaljuk, mindenképpen érdemes külföldre is terjeszkedni, mert kifejezetten pozitív a fogadtatás még az egészen távoli országokban is. Nagyon egzotikusnak találják külföldön Budapestet és a város számunkra is egy fontos bázis, hiszen itt történik a tervezés, a háttérmunka és a gyártásunk is kizárólag Magyarországon zajlik” – mesélte Áron Eszter.

Molnár Nini tehetségét is elismerik világszerte, és egészen távoli kontinensek divatrajongói is hordják kiegészítőit, legyenek Kanadában vagy épp Japánban. Az év kiegészítőtervezője kategória egyik várományosa is tudatosan készült arra, hogy határon belül és kívül hogyan tudna hatásosan kilépni a divatpiacra, de úgy tapasztalja, a külföldi vásárlók meghódítása sokkal nagyobb kihívásokkal járhat.

molnar_nini_1.jpg“Én úgy gondolom, mindenképp nehezebb külföldön érvényesülni a nagyobb verseny és a magasabb költségek miatt is. Nekem óriási élmény volt, hogy az elejétől fogva kaptunk külföldi megrendeléseket. Még mindig ámulattal tölt el, ha felfedezik a táskáimat a világ legtávolibb pontjairól, mint például az Egyesült Államokból, Japánból vagy Kanadából. A Nini Molnar Bags-et az elejétől fogva a nemzetközi és a magyar piacra is szántam. Semmiképpen sem szeretnék különbséget tenni a hazai és a külföldi vásárlóim között, sőt: inkább a magyar lányokat is arra szeretném buzdítani, hogy merjenek önmaguk lenni, merjék követni azt a divatot, ami nekik tetszik” - mondta Molnár Nini.

Daubner Anna is rögtön nemzetközi babérokra tört. Az év divattervezője kategória egyik jelöltje szerint itthon könnyebben érvényesülhetnek a divatvilág szereplői a kisebb piac és a sokkal barátságosabb légkör miatt. Viszont úgy látja, különböző típusú ruhadarabokra vágynak a magyar és a külföldi nők.

daubner_anna.jpg“Azonnal nyitottunk külföld felé, mert mindig is célunk volt, hogy ne csak itthon, hanem más országokban is elérhetőek legyenek a kollekciók. De figyelünk a különböző igényekre, külföldön például még mindig sokkal kevésbé érdekli az embereket mások véleménye, fontosabb az, hogy nekik maguknak mennyire tetszik egy adott darab. Itthon mindeközben az egyszerűbb vonalvezetésű, kényelmes, nem nagyon feltűnő darabok működnek jobban. Emellett azt tapasztalom, hogy itthon sokkal jobb a kisebb márkák helyzete ma, mint pár évvel ezelőtt. Felnőtté és fizetőképessé vált egy olyan nemzedék, akiket izgat az egyediség, a különleges gondolkodásmód és a design. Sokkal nyitottabbak lettek az emberek a kisszériás, nem tömegtermékekre” - mesélte tapasztalatait Daubner Anna.

Szavazz te is kedvenceidre, valamint a GLAMOUR Women of the Year 2017 további jelöltjeire!

komment

audrey hepburn 2017.02.25.14:46
Címkék: design fashion divat ruha díj glamour tervező dizájner Molnár Áron Daubner

Valentin-napi bor kisokos

Mire érdemes figyelni bor-étel párosításnál, hogy tökéletes legyen a romantikus vacsora? Hogyan válhatunk pillanatok alatt „borszakértővé”, akár Valentin-napon? A Dubicz Borászat összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyekkel egy pillanat alatt leveheted a párodat a lábáról - akár férfi, akár nő.

1_dubicz_valentin_nap_infografika_20170213_1.jpgDubicz Borászat és Szőlőbirtok 110 éves múlttal és 123 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkező, kiemelten fehérborokkal foglalkozó pincészet a Mátrai borvidékről. Ők is tudják, hogy a Valentin-napi vacsorához leginkább illő borok kiválasztása nem könnyű feladat, és ebben segítenek is. Bár az étel-ital párosítás alapvetően szubjektív, érdemes néhány alapvető szabályt figyelembe venni. Megfelelő párosításnál a bor kiemeli az étel ízét, ráadásul a bor egyedi jellemzői is jobban tudnak érvényesülni.

Fontos, hogy egy többfogásos menü esetén mindig a könnyed, fiatal, úgynevezett reduktív borokkal kell kezdenünk a sort, ezután jönnek a testesebb, komplexebb fajták, majd a legvégén az édes desszertborok. Kivételt képez a liba- vagy kacsamájból készült előétel, amelyhez általában édes, félédes vagy aszúbort kínálunk. Borral készült fogásoknál pedig alapszabály, hogy mindig az étel elkészítéséhez használt bort válasszuk kísérőként.

2_dubicz_valentin_nap_infografika_20170213_3.jpgAperitifként fogyaszthatunk pezsgőt esetleg habzóborokat, mint például a Dubicz Borászat illatos muscat lunel szőlőből készült gyöngyöző borát, a Zsizsit. Az alacsonyabb alkoholtartalmú, illatosabb borok, mint például a reduktív olaszrizling vagy egy könnyed, illatában és ízében virágos jegyeket viselő IrsaiOlivér is megfelelő választás lehet egy romantikus vacsora kezdetére.

Általános szabály, hogy a könnyebb, kevésbé fűszeres ételekhez friss, fiatal fehérborokat célszerű választani, míg az intenzívebb ízvilágú, esetleg zsírosabb fogások mellé erősebb fehér- vagy testes vörösborokat szokás fogyasztani. Húsétel esetén a tévhitekkel ellentétben, nem a hús színe, hanem az étel elkészítésének módja, illetve a mellé tálalt szószok karaktere határozza meg, milyen típusú bor illik leginkább hozzá. Vajas és gyümölcsös mártásokhoz mindig fehérborban gondolkozzunk.

3_dubicz_valentin_nap_infografika_20170213_4.jpgEnyhén fűszerezett, párolt vagy főtt húsokhoz fehér, míg a grillezett, sült húsok mellé egy primőr rozé a legjobb választás.  Csirkéből, pulykából készült ételek esetén jó választás lehet például a szőlővirág és tearózsa illatát idéző 2016-os Muscat Ottonel vagy egy közepesen testes, árnyalatnyi virágos tónussal rendelkező Savignon Blanc.

A Valentin-napi menüsorok népszerű ételei az afrodiziákumként is számon tartott tengeri halak, kagylók, rákok, valamint a kaviár. A szárazabb húsú, kevésbé intenzív ízű halakat könnyű fehérborokkal párosítjuk, míg egy grillezett tonhal vagy lazac esetén egy szárazabb Szürkebarát vagy rozé–például a Dubicz Kékfrankos Rosé bora – lehet a megfelelő választás.

dubicz_valentin_nap_infografika_20170213_4.jpgA desszertek esetén – melyek jó eséllyel minden Valentin-nap alapkellékei – alapvető szabályként vegyük figyelembe: a desszert sosem lehet édesebb, mint a mellé kínált bor. Az édességek gyümölcsössége, illetve savtartalma fontos szempont a bor megválasztásánál. Bár a desszertek gyakori kísérői az édes borok, azok is könnyen találhatnak desszert-bor párosítást maguknak, akik inkább a szárazabb fajtákat kedvelik. Rétesekhez, öntettel megbolondított édes, kelt tésztákhoz vagy mandulatortához például jól illik egy olyan, késői szüretelésű bor, mint a 2008-as Fríz Hárslevelű. Egy illatában és ízében is piros gyümölcsöket idéző kékfrankos rozé megfelelő kísérője lehet egy könnyed epertortának vagy egy tál friss epernek. A citrusosabb, fanyarabb ízvilágot kedvelők számára jó választás lehet egy citromtorta-Savignon Blanc párosítás. Az olyan tartalmasabb desszertek, mint a csokitorta, csoki mousse, rigójancsi, lúdláb torta vagy gesztenyés sütemények mellé tökéletesen passzol egy pohárkékfrankos-cabernet franc.

Ám a legfontosabb, hogy a bor előtt vagy után, a csók se maradjon el!

 

 

komment

audrey hepburn 2017.02.14.07:45
Címkék: közélet gasztro bor vacsora gasztronómia borász romantika Valentin-nap Dubicz Borászat

Tart a harc az egyenjogúságért

A férfiak büszkén állítják, hogy a nemek közti egyenlőség egy létező és megvalósult jelenség, a nők mégis újra és újra az ellenkezőjét tapasztalják. A GLAMOUR Women of the Year idén az egyenjogúságot helyezi fókuszba, amelynek kapcsán három sikeres nő mondja el, szerintük hol tart most ez a folyamat hazánkban.
glam.JPGA Glamour Women of the year 2017-es jelöltjei egytől egyig olyan nők, akik professzionalizmusuk, szakmai sikereik mellett személyiségükkel és hozzáállásukkal is inspirálják nőtársaikat. Tóth Gabi határozott és céltudatos nőként százezreket inspirál és őszintén meri vállalni a véleményét, akkor is, ha az nem nyeri el mindenki tetszését. „Soha, semmi miatt, senkinek sem szabad hagynia azt, hogy megkülönböztetés érje, vagy valamilyen okból - bárki - megakadályozza, hogy elérje a céljait. Ha egy férfi dühös valamiért, akkor heves a vérmérséklete, ha egy nő emeli fel a hangját, akkor egy hisztérika. Amikor egy fiú határozott, akkor kemény, ha nőként mondasz kicsit keményebb kritikát, akkor féltékeny vagy, a ciklusod befolyásol vagy hiányzik az életedből az intimitás. Mások vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy másként is kell kezelni bennünket” - mondta Az Év Énekesnője kategória egyik esélyese.

toth_gabi.jpgViszkok Fruzsina valódi véleményvezér, tanácsait, látásmódját több mint százezren követik a közösségi médiában. A húszas éveiben járó lány mára saját csatornáin keresztül éri el követőit és világmárkák kérik fel termékeik tesztelésére. „Úgy tapasztalom, hogy a XXI. században sokan megfeledkeznek a nemek közötti eltérő bánásmódról, pedig a női egyenjogúságért vívott harc még mindig ugyanolyan fontos, mint 50 évvel ezelőtt. A saját platformjaimat igyekszem a női sokszínűség bemutatására is használni, hogy megmutassam mindenkinek, akit elérnek a videóim és posztjaim: igenis képesek vagyunk az élet minden területén helytállni. Szerintem a legkézenfekvőbb és legegyértelműbb különbség továbbra is a fizetésekben nyilvánul meg. Még ma is hatalmas különbségek vannak egy ugyanolyan pozíciót betöltő férfi és nő keresete között, amire semmilyen magyarázat nincs” - fogalmazta meg véleményét Fruzsi, akit Az Év Közösségimédia Sztárja kategóriában jelöltek a Glamour olvasói.

viszkok_fruzsi.jpgMolnár Nini a magyar kortárs divat kiemelkedő képviselője, táskái minden nőnek valódi társává válnak a mindennapokban. A sikeres tervező felelősnek érzi magát abban, hogy ismertségével segítse nőtársait. „Szerintem még elég sok területen van különbség a férfiak és a nők megítélése között: egyik talán a munkahely, hiszen a nőknek többnyire nehezebb magas beosztásba kerülnie és ezáltal sokszor a fizetésük is nehezen éri el a férfitársaikét. Sajnos ez a mentalitás sokszor bennünk, nőkben is megragad, és talán tudat alatt, de hajlamosak vagyunk még mindig azt gondolni, hogy nekünk a háttérben kell maradnunk” – osztotta meg észrevételeit Az Év Kiegészítőtervezőjének jelölt Nini az egyenjogúság helyzetéről.

molnar_nini.jpgA GLAMOUR Women of the Year 2017 további jelöltjeit is érdemes megismerned, és még te is szavazhatsz!  

komment

audrey hepburn 2017.02.13.17:20
Címkék: közélet divat díj ének egyenjogúság glamour women

Valentin-nap a budai télikertben

Ne hagyd az utolsó pillanatra a Valentin-napi vacsora megszervezését. Ha fáradt vagy a főzéshez, vagy különlegesebb élményt szeretnél átadni a párodnak, akkor irány Buda egyik leghangulatosabb télikertje. Bent fiatal zenészek játszanak, kint a kertben ropog a tűz, a Jardinette-élmény így is a tied lehet.

j1.jpgA Németvölgyi úton található étterem, egy igazi kertvendéglő, ahová betérve egyből otthon fogod érezni magad. A Jardinette az a hely, ahol nyáron a terebélyes gesztenyefák a hőségben is árnyékot adnak.  Ahol a legnagyobb hidegben is a télikert melegét élvezheted.  Ahol megkóstolhatod Buda legízletesebb hagymás rostélyosát, ami hidd el, simán felveszi a versenyt bármelyik jobb steakkel! Ahol a friss, meleg almás pite és a jéghideg madártej egyaránt a már-már elfeledett házi finomságok emlékét és valódi ízeit idézik.

j2.jpg

A francia életérzést nem csak a hely neve, hanem a szelleme is adja. Fehér abroszok, üvegtetőn át besütő napfény, mindez távol a város zajától. Az étlapon franciás és magyaros fogásokat is találhatunk, ráadásul Valentin-nap alkalmából olyan különlegességeket is lehet kóstolni, mint a mézes magvakkal bélelt fácánmell, vagy a borskéregben sült érlelt hátszín.

Térj be egy finom borra, vagy a házi pörkölésű kávé ízéért. Dőlj hátra a székben és élvezd az életet: ilyen egyszerű a „szerelem képlete” a Jardinette-ben!

valentin_szorolap.jpg

 

 

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2017.02.10.07:49
Címkék: közélet szerelem étterem food vacsora romantika Budapest Valentin-nap Buda Jardinette

Budapest: a naponta látott házak titkai

Budapest tele van érdekes építészeti megoldású és meseszép épületekkel, de a legtöbb már elvesztette régi báját, kopottas bérházzá öregedett, aljában üzlethelyiségekkel. Naponta megyünk el előttük úgy, hogy rájuk se pillantunk. A külföldiek számára azonban mindez új és izgalmas, legalábbis a Travel Channel egy nálunk forgatott epizódja ezt mutatja.

napoleon_udvar_belul.jpgA csatornán látható „Nemzetközi házvadászok”epizódjaiban egy-egy amerikai pár vagy több gyermekes család elhagyja otthonát, hogy egy másik távoli országban kezdjen új életet. Keresik azt a lakást vagy házat, ahova legszívesebben beköltöznének és eközben megismerkednek a kiszemelt város történelmével, látnivalóival. A magyar és még további 73 ország nézői eddig leginkább egzotikus helyekre költözőket követhették nyomon – most, a 82. évadban, az 1000 epizódon túl, Budapestre került a sor.

todd_nancy_es_baba.jpgTodd és Nancy, a fiatal atlantai házaspár néhány éve úgy döntött, hogy egy kis világjáró kalandra indulnak. Először Spanyolországba költöztek angolt tanítani, majd ismét új országba vágytak. Választások Magyarországra, Budapestre esett, Nancy egy itteni nemzetközi iskolában kapott állást, Todd pedig úgy tervezte, hogy vállalkozását innen működteti. Éveken át nézték a Nemzetköz Házvadászokat, és szurkoltak a szereplőknek, hogy azok megtalálják álmaik otthonát egy új környezetben. Így amikor már biztossá vált, hogy Budapestre fognak költözni, jelentkeztek a műsorba, kiválasztották őket – és 2014 márciusában meg is érkeztek Budapestre a forgatócsoporttal.

És ők egész más szemmel nézték Budapestet, mint mi, helyiek. Miután megnézték a kötelezőket (Parlament, Bazilika, Széchenyi fürdő) elkezdtek lakást keresni, és találtak is. A Budapesten forgatott epizód nálunk januárt 16-án volt először látható, de a hónap során több ismétlés is megtekinthető, hogy senki ne maradjon le Toddék kalandjáról.

fazunk1.jpgA Travel Channel tévécsatorna ebből az alkalomból felkérte a Hosszúlépéscsapatát, hogy állítsanak össze egy olyan exkluzív városi sétát az újságírók számára, amely a belváros néhány olyan épületét mutatja be, amely előtt sokan szinte naponta megyünk el, anélkül hogy észrevennénk különleges értékeit.

A januári zimankóban – egész napos hóesésben, szinte térdig latyakban – tettük meg a túrát, és minden percét élvezni lehetett. A Király utcából indulva megtudtuk, hogy az 1900-as évek első felében itt működött a Vörös Macska mulató, a Kék Macska szórakozóhely és a Fekete Macska nevű “zengeráj” is, ezekben a pikáns sanzonok és lengén öltözött lányok szórakoztatták a nagyérdeműt.

kiraly_utca_9_fent.jpgAz Andrássy út 23. mellett elhaladva – ami ma már Gucci üzlet – egy 150 éve palotának épült csodát pillanthattunk meg, névadója Wahrmann Mór, a Pesti Izraelita Hitközség elnöke volt. A következő állomás a Hajós utca 25., azaz a Napóleon udvar, amely kései szecessziós stílusban,1905–1906-ban épült.

andrassy_23_szembol.jpgA túra során az apropót adó „Nemzetközi Házvadászok” is hely kap, hisz igen közel, a Hajós utca  31-ben található az a lakás, amit az említett epizódban Todd és Nancy is megnézett. A házat a forgatás óta felújították, de 2 évvel ezelőtt málló vakolat, sérült téglák fogadták a házaspárt. Ők azonban mindezt autentikusnak és érdekesnek találták.

napoleon_udvar_felujitas.jpgMi még megnéztük a Szabadság téren álló Adria palota impozáns épületét is. Az 1900-ban épült, neobarokk stílusú épület tervezője, Meinig Artúr, akinek munkáját dicséri többek között a Stefánia Palota, a Szabó Ervin Könyvtárnak otthont adó Wenckheim palota és a Csekonics-palota a pesti Palotanegyedben.

adria.jpgAz utolsó állomás a Honvéd utca 3. alatt található szecessziós Bedő-ház, amely ma a Magyar Szecesszió Házának ad otthont. Az épület leginkább az Art Nouveau jellegzetességeit mutatja: aszimmetrikus homlokzat, tekergő vonalak. Állítólag a 1900-as évek elején a házzal szemben lakó híres olimpiai bajnok-építész, Hajós Alfréd annyira utálta ezt az új stílust, hogy minden reggel átkiabált a munkásoknak, hogy hagyják abba ennek a „förmedvénynek” az építését.

adria_belul_nagyterem_fent.jpgMit lehet ehhez hozzátenni? Budapest úgy csodás, ahogy van!

 

komment

audrey hepburn 2017.01.20.10:51
Címkék: közélet utazás város műsor televízió Budapest Travel Channel

Új albumot ad ki Szakácsi Greg és a C.A.F.B.

Klasszikus felállásban tér vissza a ’90-es évek kultikus punk zenekara. Szakácsi Greg és a C.A.F.B. tizenhárom évvel ezelőtt készített utoljára közösen lemezt, hamarosan viszont egy EP-vel és egy stúdióalbummal is előrukkolnak. A korongok amerikai kiadásban jelennek meg, rajtuk a vadonatúj C.A.F.B. dalok mellett a Bikini és Nagy Feró egyik slágerének punk feldolgozásával. Az újraegyesült zenekar március 11-én a Dürer kertben ad koncertet.

szakacsi_greg_foto_keith_johnson.jpgA C.A.F.B. együttest a ’90-es évek elején az akkor még Magyarországon élő Szakácsi Gábor alapította. A banda a legendás Zanza albumuk után lett igazán sikeres. A balhés gyerekként számon tartott zenész ’99-ben költözött Seattle-be, ahol 5 évvel később elindította a Sledgeback-et. Új zenekarával Szakácsi olyan együttesekhez csatlakozott, mint a The Offspring, Flogging Molly, Casualties, MxPx, tömegek előtt játszott a 2005-ös Vans Warped Tour-on, 2015-ben pedig a Tankcsapda USA turnéjának állomásain is fellépett.

Greg utoljára 2004-ben készített albumot a C.A.F.B.-vel, ezt követően évekig szinte csak az amerikai zenekarára koncentrált. Idén azonban ismét összeáll a kultikus punk banda és januárban egy középlemezzel, nyár elején pedig egy stúdióalbummal is előrukkolnak.

ep-cover.jpg„Nagyon régen adtunk ki együtt albumot. Az elmúlt két évben volt két C.A.F.B. koncert Budapesten, ahol a zenekar az 1997-es klasszikus felállásban játszott. Mivel ezek meglepően jól sikerültek, elgondolkodtunk, hogy talán ideje lenne ismét egy új lemezt készíteni” – mondja Szakácsi hozzátéve, hogy a Sledgeback tavalyi 36206 című kétnyelvű albuma szintén növelte az érdeklődést a C.A.F.B. iránt.

A korongok amerikai kiadásban látnak napvilágot, rajtuk a vadonatúj C.A.F.B. dalok mellett kuriózumként a Bikini együttes ’Megüssem vagy ne üssem’ című slágerének feldolgozásával. A szerzemény az idén 35 éves zenekar egyik legismertebb nótája, melyet D. Nagy Lajos, Németh Alajos, Hirleman Bertalan, Vedres József és Gallai Péter mellett szövegíróként a Beatrice frontembere, Nagy Feró jegyez.

„Világéletemben közel álltak hozzám a Bikini dalai. Számtalan amerikai barátommal és zenésztársammal hallgattuk már közösen főleg a régebbi albumaikat. Ha a nóták szövegét nem is értették, maga a zene mindig nagyon tetszett nekik” – mondja Szakácsi. – „A zenekar munkássága nagyon időtálló, amire a Megüssem vagy ne üssem című dal tökéletes példa. Van benne punkos húzás, a dalszöveg keserűen vicces hangvétele pedig nekem különösen tetszik.”

szakacsi_greg2_foto_keith_johnson.jpgMiután Szakácsi Seattle-ben, a zenekar tagjai pedig Magyarországon élnek, a két kiadvány dalai „távmunkában” készülnek. A zenészek már nagyon régóta ismerik egymást, ezért így is a megszokott tempóban halad a munkafolyamat. A januárban érkező EP megjelenése után Szakácsi Budapestre látogat és március 11-én a Dürer kertben színpadra áll a C.A.F.B.-vel.

Szerző: Pogonyi Nóra

Fotó: Keith Johnson

komment

audrey hepburn 2017.01.10.10:23
Címkék: zene punk kultúra koncert lemez Bikini Nagy Feró Sledgeback C.A.F.B.

süti beállítások módosítása