Ez Zsír!

Divatja van az életmódváltásnak. Legyen is! A világon mindenütt óriási probléma az elhízás, a magyar lakosság 60 százaléka túlsúlyos. Lehet mozogni, Norbi kaját enni, lecserélni a finomított és tartósítószerrel telerakott ételeket, a megoldások tárháza szinte végtelen, csak az elhatározás legyen meg.

8033-fogyokura-programok-fogyokuras-eletmodtaborok-orvosi-vizsgalattal-testsuly-ambulancia-tapolca.jpg

A fogyókúra amúgy is egy téves fogalom. Ha fogyni akarunk, nem kúraszerűen kell csinálni, mert a plusz kilók, abban az adott időszakban lemennek, aztán szépen vissza is jönnek. Tudatosan kell máshogy gondolkozni. Tudni azt, hogy mi árt, és mi használ a szervezetünknek. Mit akarunk elérni, és miért/kiért tesszük. Önmagunkért? A párunkért? Az orvosunkért?

Nemcsak lelki és esztétikai problémát okoz, amikor túlleng a mérleg nyelve, az elhízás növeli a betegségek esélyeit, és akár egy évtizeddel is megrövidítheti az életet. Létezik az „Ez Zsír!” kampány, melynek kitalálói szerint sohasem késő az egészség útjára lépni. Számos híresség is megmutatta: a kiló-démonokkal bizony küzdeni kell!

Molnár Ferenc Caramel 30 kiló feleslegtől szabadult meg, ám még most sem tartja magát Adonisznak. Az énekes a sport mellett a csökkentett ételadagokra és a vitaminokra esküszik. Fenyő Iván szerint nincs testi egészség lelki egészség nélkül. A színész egy időben nagykanállal habzsolta az életet, mára azonban az egészség útjára lépett. A megfelelő étkezés mellett fut, jógázik, búvárkodik és a judo mellett a ju jitsu küzdősport is szenvedélyévé vált.

A megoldás sokszor ott van az orrunk előtt, és ha igazán akarjuk, a tükörképünket is szeretni fogjuk.

 

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.07.26.09:07
Címkék: divat egészség életmód fogyókúra zsír

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr934678692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása