London boy és Olimpia girl

Pár nap múlva fellobban az olimpiai láng Londonban, és a szokásos előkészületek már elkezdődtek. A stratfordi központi Olimpiai Falut hamarosan 16 ezer olimpikon, edző, delegációs tag fogja benépesíteni.

A magyar csapat nyugodt lehet: a szállásuk csendes helyen található, zöld park fekszik az energiagazdaságos épület előtt, sőt, a háztetőt is füvesítették.  Több mint 4000 fa, 74000 növény és 300000 vízinövény került telepítésre az Olimpiai Parkban és annak környékén – adta hírül a Magyar Olimpiai Bizottság. Ezeket a növényeket minden bizonnyal nem kellett megszámolniuk, de egy újabb érdekes adat már szemet szúrt.

A stratfordi faluban a magyar csapat részére 212 ágyat biztosítottak. A kétágyas szobák kulturáltak, magas színvonalúak gyors internet szolgáltatással, televízióval, hűtővel ellátva. A szobák átlagos mérete: 18-24 négyzetméter. Az ágyak hosszúsága precízen 197 cm. És ez a lényeg, főleg úgy, hogy pár napja a Yahoo Sports arról számolt be, hogy angolszász mértékegység szerint csak 68 inch (körülbelül 173 centiméter) az ágyak hossza.

Könnyen lehet, hogy az illusztris sportlap nem a magyarok főhadiszállására látogatott el, de az is lehet, hogy a MOB delegáció egy másik mérőszalagot vitt magával. Michael Phelpsnek (193 cm) peche van, az ő lába mindenképp le fog lógni az ágyról, akármelyik mértékegység szerint számolták, de Kásás Tamás is sokat mocoroghat majd, mert az ő 200 cm-érnek sem lesz megfelelő az ágyhossz.

Az Olimpiai Parkban található faluban egyébként az alapvető szolgáltatások mellett kényelmes és tágas teret biztosít a sportolóknak. A szálláshelyek mellet éttermek, önkiszolgáló éttermek, boltok és szabadidős lehetőségek várják a csapatokat. Bár a július 16-ai Olimpiai Falu megnyitóval hivatalosan is elkezdődött az olimpiai versenyidőszak, a lényeg azonban csak július 27-én kezdődik.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.07.17.20:24
Címkék: sport olimpia London

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr774663004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása