X-aktás nyaralók

Válság van. Évek óta tudjuk, érezzük, tapasztaljuk, hogy mindennapi megélhetésünk egyre nehezebb. A nehézségeket észrevesszük színházban, könyvesboltban (na jó a plázákban nem, ott úgy tűnik mindig tömeg van), de a legújabb felfedezés, hogy a strandokról is eltűntek az emberek. Nyomtalanul? Avagy X-akták 2012 módjára.

A júniusi hőség víz mellé csábított, így az első döbbenet Magyarország legnagyobb strandján ért. Mi az, hogy nincs teltház Hajdúszoboszlón? A Hungarospa kasszájába ugyan nem látok bele, csak egyéni mérőrendszerem van: szabadon maradt napozóágyak, sorban állás nélküli lángos vásárlás, na meg hering és konzervdoboz effektus nélkül ugrálni a deles hullámban. Oké, még csak június van, nincs főszezon.

Egy héttel később már július első hétvégéjét mutatta a naptárt, és a hőmérő higanyszála továbbra is a 35-40 fok között mozgott. Új helyszín: Zamárdi. Kellemes Balaton, a híresztelések ellenére, hűs, és tiszta víz, és emberek megint sehol… Vagyis elvétve, kényelmesen, itt-ott, lézengnek.

És, akkor a felismerés: basszus, az embereknek már nincs pénzük a nyaralásra?! A magyar tenger fővárosában sem jobb a helyzet. Siófok az egyik legkedveltebb nyári üdülőhely, és már trükköket kell alkalmazni, hogy legalább egy olcsó kiruccanásra befogják a turistákat. Ilyen a Siófok Nights valamint a Siófok Nights Family karszalag és kuponfüzet, melyeknek segítségével rengeteg pénz megspórolható, na de eljut-e idáig egy 4 tagú család, vagy egy baráti társaság?

Persze, az is lehet, hogy most minden magyar Törökországban sütkérezik. Kétségtelenül a félholdas ország akkora sláger most nálunk, mint egykori üdvöskéjüknek, Tarkannak a Sikidime című száma. Szóba jöhet még Tunézia, Bulgária, Horvátország, na meg a görögök, de azokkal, most óvatosak vagyunk.

Ha Schully és Mulder ügynök nyomozásba kezdene, lehet érdekes dolgokra bukkanna: felfújható medencékre a kertekben, bánya tavi fürdőzőkre, vagy ami még rosszabb, hétvégét, sőt egész nyarat átdolgozó emberekre. De mint tudjuk, az igazság odaát van, és mi oda sosem juthatunk el/be/át/le/fel…

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.07.20.09:37
Címkék: közélet nyár strand Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr744667585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása