Kínos musical mustra

Már előre érzem, hogy a musicalimádók népes tábora most vagy megkövez, vagy egyetért, de az biztos, hogy akad, ami tipikus plusz, és olyan is, ami nagyon is mínusz. Mondhatnám, hogy olvasói bejelentés alapján születik ez a cikk, és ezzel most nem is túloztam. A blog figyelmét a zene.hu egyik szavazására hívták fel, melyben a legnépszerűbb musical színészt keresik. Na de kikből, és hogyan?

Több kiváló musicalénekes/színész van hazánkban, s mindegyiknek megvan a maga rajongótábora, nem is akármilyen. A zenei portál idén is megadta a lehetőséget, hogy mindenki kiálljon a kedvence mellett. Lehetett jelölni, szavazni és most párbajozni a dicső (?) címért.

music2.jpg

Első blikkre annak is örültem, hogy a 16 párbajozó színész/énekes közül minden név ismerős volt. Aztán jöttek a kérdések: mit keresnek ott a Vastag testvérek? A honlapon kutakodva választ kaptam: „Nagyon fontos volt, hogy olyat jelöljetek, aki szerepelt önálló musical előadásban az elmúlt egy évben. A viták elkerülése végett itt tisztáznánk, hogy kiírásunknak megfelelt a két Vastag testvér is, - hiszen szerepeltek musicalben - azonban ők nem musicalszínészek, hanem énekesek.” Oké, fogadjuk el, mást úgysem tehetünk.

Tovább nézve a listát, újabb kérdőjelek jelentek meg a fejembe Pirgel Dávid neve láttán. Tisztában vagyok a fiatalember képességeivel, szerepeivel, Operettszínházbeli teljesítményével és távozásával is, de valóban ekkora rajongótábora lenne? Bár Tóth Attila neve kapcsán is ez ugrik be. A Pokolgép énekesének hangi kvalitásait nem vonom kétségbe, de a rajongó kislányok hadát már annál inkább.

Legyünk tisztában a dolgokkal. Kiből lehet népszerű musical színész? Aki tehetséges, jó a PR-ja, szép a külseje, de ha nem is az, legyen benne legalább egy kis plusz, és főleg legyen férfi! A színházba, és főleg musicalre járó közönség többsége nő, így a férfi színészek abszolút elsőbbséget élveznek ez ügyben.

bezo_thumb_top-center_311x233-true.jpg

Szóval a siker. Bereczki Zoltán megfelel a feltételeknek (sokat dob rajta a feleség, Szinetár Dóra, na meg a Megasztár zsűri széke). Dolhai Attila is állja a sarat (nincs híres feleség, de aki ennyi lányt tud „csinálni”, csak népszerű lehet). Homonnay Zsolt már határeset (de az Adagio és Polyák Lilla mint feleség mégis erősíti a brand-et). Mészáros Árpád Zsolt is eleget szerepelt a Blikk címlapján (szerető, betegség, kisgyerek) ahhoz, hogy posztot érdemeljen. Szente Vajk is lassan a csapból kezd folyni, hála a közszolgálati csatorna műsorainak és ex-Barátok közt-es menyasszonyának (vagy már feleség?). A futottak még kategóriát is jó páran képviselik, és akadnak nevek, akiknél adódik a kérdés: „hogy került ez ide?” De ott van!

Az egyik párharcról azt írják: „a kiválóságok "meccsén" Serbán Attila felülmúlta Pirgel Dávidot.” Ez harc volt?? Vagy, ami még jobb, a legjobb nyolc közé kerülésért olyan párviadalra kerül sor, mint Egyházi Géza és Kerényi Miklós Máté párharca. Dávid és Góliát küzdelme. Egyházi Géza évekkel ezelőtt már megnyerte ugyanitt, ugyanezt az elismerést. Dolhai Attilát utasította maga mögé… no comment.

1227964768_77.jpg

De Bereczki Zoltán és Szabó Dávid párosa is „tiszta” versenynek tűnik, sajnálom, hogy az összesorsolás pillanatáról lemaradtam. A Facebook tanúsága szerint persze több mint 600 ember kedveli ezt az egész folyamatot. Bízzunk abban, hogy ők azok, akik szavaznak is, és nem csak asszisztálnak az eredményekhez. Ne felejtsük el, a szépségversenyeket sem az nyeri meg, akit mi, a tévé előtt ülve a legszebbnek találunk…  

4 komment

audrey hepburn 2012.07.24.14:17
Címkék: zene kultúra színház facebook musical Dolhai Bereczki Szinetár

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr454675066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geliii 2012.07.25. 08:58:30

Frappáns, és lényegre törő jegyzet! Gratulálok! :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2012.08.11. 13:15:26

"Szente Vajk is lassan a csapból kezd folyni".
LASSAN?!?!?!?

Lenin születésnapján Aljosa gyűrött ingben megy az iskolába.
- Aljoska, hát nincs vasalótok? - csodálkozik a tanítónő.
- Tanár elvtársnő, az úgy volt, hogy bekapcsoltuk a rádiót, mi van benne: Lenin, Lenin, Lenin! Bekapcsoltuk a televíziót, mi van benne: Lenin, Lenin, Lenin! Ezek után a vasalót már be sem mertük dugni. - válaszolja a kisfiú.

audrey hepburn 2012.08.13. 14:05:52

nem ismertem ezt a viccet, de jóóóó:))))
süti beállítások módosítása