Mátyás-templomot a lakásba

A Szent István királyunk által alapított templom türkizkék, zöld, vörös és barna színben pompázó mázas Zsolnay tetőtetőcserepeit eddig csak a távolból szemlélhettük, de most alkalmunk nyílik arra is, hogy kézbe vegyük, sőt, haza is vigyük a nem mindennapi tárgyat.

2091906062_ef167678dc.jpg

A Mátyás-templom a magyar ember számára nem csupán egyházi épület vagy műemlék, hanem szimbólum is. A jelenlegi felújítás során a templom régi patinás Zsolnay cserepeit a hosszú évek alatt bekövetkezett károk miatt le kellett cserélni. Az új tetőn a minta változatlan maradt, csak a színárnyalatok térnek el kismértékben a korábbiaktól. Az egész felület vörösebb, de a barna és a sárga szín továbbra is meghatározó.

A most megvásárolható nemes darabok értéke abban rejlik, hogy hosszú időn át díszítették a Mátyás-templom tetejét, így, a vasfüggöny darabjaihoz hasonlóan, ezek is eszmei értéket hordoznak. Aki szeretne a nappalijába tudni egy darabka történelmet, az most díszcsomagolásban kaphatja meg. A Zsolnay cserepeket letisztítva, tanúsítvánnyal és sorszámozva árulják. Mert az üzlet, az üzlet.

Szólj hozzá!

audrey hepburn 2012.08.27.18:56
Címkék: közélet Zsolnay Mátyás-templom

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr914735653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása