Esküvő, egy kicsit másképp

A nők általában szeretik az esküvőket. (Nem csak fantáziálni a sajátjukról.) Zene, tánc, vidámság, romantika, étel-ital… A Hárommal több esküvő (Tres bodas de más) főszereplője, Ruth (Inma Cuesta) a továbbiakban biztosan újragondolja majd a fentieket, hiszen négy, kevésbé szerethető esküvővel is kapcsolatba kerül a film során.

271353_galeria_harommal_tobb_eskuvo_08.jpgAz elsőn dobja a barátja, a másik háromra pedig exei hívják meg. Miután kiheverte a négyes sokkot (a három meghívást ráadásul egy napon kapja…), az egyetemi kutatóként dolgozó, langusztákkal kísérletező lány elhatározza, hogy igenis elmegy, ráadásul nem egyedül: magával viszi kollégáját, a frissen felvett gyakornokot, Danit is. A lagzikon aztán persze minden várható és kevésbé várható megtörténik: flört, italmámor, édeshármas… Tetézi a helyzetet, hogy Ruth saját bevallása szerint a harmadik pohárig teljesen rendben van, de a negyedik után ki tudja, hol ébred.

A Javier Ruiz Caldera rendezte romantikus vígjáték némileg morbid-altesti humora inkább a kevésbé érzékeny nézőknek ajánlott: a premier előtti vetítés közönsége láthatóan (azaz hallhatóan) ebbe a kategóriába tartozott. A többieknek maradnak a kellemes spanyol dallamok, az esküvőről esküvőre egyre megszépülő főszereplő és néhány felejthetetlen bölcsesség, mint például: „A transzszexuális exem esküvője nem biztos, hogy ideális helyszín egy negyedik randira.” Köszönjük a jó tanácsot. A többiért irány a mozi!

Szerző: Mohai Szilvia

komment

audrey hepburn 2014.03.05.15:43
Címkék: film mozi kultúra spanyol esküvő vígjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr345844650
süti beállítások módosítása