Agybajt okoz a Facebook

Nem kell híres brit kutatócsoport tagjának lennünk ahhoz, hogy megállapítsuk: a Facebook a valaha értelmes emberi lényeknek is elvette az eszét. Folyamatról van szó. Hetek, hónapok, sőt évek alatt történik mindez, ráadásul észrevétlenül lappang a „páciensben”. A figyelmeztetés mit sem ér, így marad a tiltás, a törlés vagy a beletörődés, hogy oda lettek a barátaink.

2_3.jpg

Megpróbáltuk sorra venni, hogy melyek a legidegesítőbb szokások a kék f-betűs közösségi oldalon. A lista annyira tetemesen hosszú lett, hogy úgy döntöttünk, fel kell vállalnunk: a teljesség igénye nélkül állítjuk össze a hajtépésre ösztönző, zavaró dolgokat.

Kalocsai minták

Nyár elején tetőzött a baj. Akkor még lehetett jópofának tartani, mára azonban ciki lett. Azzal a fehér menyasszonyi ruhával kezdődött, ami önmagában egy snassz ruha, de a kalocsai hímzéstől mindenki elájult. Ezek után elszabadult a pokol. Tornacipők, mobiltartók, farmerek, övek, WC-papír, körömminták, de még tetoválások is feltűntek. A tömegmegosztások után a saját fotók korszaka jött, amikor már mindenki megmutatta: nekem is van ilyen, irigykedj magyar! Most viszont már ideje lenne eldugni, és nem mutogatni.

termekn1232-kalocsai_mintas_oldaltaska_iskolataska_2.jpg

Coelho, Müller és a szerelmes idézetek

Szeretünk okosnak látszani, de a nagy igazságokra nem magunktól jövünk rá, hanem segítenek a tanítómesterek. A Facebookon ilyen Paulo Coelho vagy Müller Péter, de a szájhagyomány útján terjedő bölcseletek is slágermegosztásnak számítanak. Ráadásul az egész csak akkor ér valamit, ha egy giccses kép is társul hozzá.

tumblr_m33lmgaIRu1r8fghdo1_500_large.jpg

Véres, girhes kutyák és beteg gyerekek

Köszönjük, nem kérjük a köveket, amik most felénk repülnének. Szeretjük a kutyákat és a gyerekeket is. Sajnáljuk, hogy sérültek, betegek, éheznek, fáznak, nincs gazdájuk, családjuk…DE! Nem akarjuk naponta látni a sokszor sokkoló képeket – talán épp evés közben. Ráadásul a legtöbb megosztásnak értelme sincs, mert egy plusz lájktól, miért gyógyulnának meg?

Eltűntek

A modernkori Csellengők. Bándy Kata (RIP!) nevét nem is ismernénk, ha nincs a Facebook. Megtalálásához ugyan nem a számtalan megosztás vezetett, de hírverésnek jó volt. Miközben naponta vesznek el , és sajnos halnak meg emberek, akiknek a nevét sem tudjuk. Az eltűnésnél csak az előkerülés a jobb, vagy amikor X ismerősünk még keresi Z-t, miközben Y már megosztotta, hogy Z előkerült. Ja, én Kukacot keresem. Legutoljára Londonban láttam, szürke póló és kék farmer volt rajta. Szomorú volt, mert kikaptak a vízilabdás fiúk az olaszoktól…

Napi program részletesen és többször

„Ide megyek”, „még x nap”, „itt vagyok”, „jó volt itt”. Hozzá kapcsolva a „vele NÉV”, ha pechünk van, akkor többen vannak, mindenki az ismerősünk a társaságból, így 2-3-szor biztosan láthatjuk a falunkon a teljesen érdektelen, és mindenféle humort nélkülöző bejegyzéseket.

575866_443998908954590_1087248612_n.jpg

Album: ha kell, ha nem

Képek az üzenőfalon (az albumban), melyeket az igényesebb közönség még a fényképezőből / telefonból is kitöröl, és nem teszi közzé, ráadásul sorozatban. A 10-20 egyforma kép ugyanarról a tengerről, pillangóról, fáról stb. akkor sem ér meg egy nézegetést, ha legalább a szöveg jó alatta.

Tini egyveleg

„Lájk, ha vagy!; Üzit, ha akarsz velem járni!; Szar ez a fotó! Mekkora szemét kis patkány vagy, remélem, magadra ismersz!” És soroljuk még? TILTÁS! És kész! Más megoldás erre nincs.

Készülhetne egyéb kategória is: napi mantrákkal (horoszkóp, ez vagy ma, erről a filmről szól az életed…), babanaplóval, ultrahang sorozatképekkel, Vad Fruttik és Quimby-zenékkel (szeretjük mindkettőt, de nem napjában 20-szor, ugyanattól a személytől), fürdőszobai tükrös profilképekkel, na, és a státuszváltogatással. De úgy gondoltuk, már így is kellően utál minket mindenki, aki magára ismert. A lájkot / megosztást azért pofátlanul kérjük! Jó hír, hogy a betegség gyógyítható, csak használni kell a józan észt!

74 komment

audrey hepburn 2012.09.10.08:19
Címkék: internet divat Quimby Facebook Coelho

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr954764701

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázat, mély víz! I. rész. 2012.09.10. 13:03:04

Többszörösen kifejező és hasonlatszagú a cím. Mivel víz nélkül nincs élet mégsem, hozzátok el az Ő vízét nékem! Mármint a vízszolgáltató által biztosított vezetékről a házba. Mikor belevágtunk eldöntöttük, vizsgálódás nélkül cseréljük a közművek vezeté...

Trackback: Vigyázat, mély víz! I. rész. 2012.09.10. 13:03:00

Többszörösen kifejező és hasonlatszagú a cím. Mivel víz nélkül nincs élet mégsem, hozzátok el az Ő vízét nékem! Mármint a vízszolgáltató által biztosított vezetékről a házba. Mikor belevágtunk eldöntöttük, vizsgálódás nélkül cseréljük a közművek vezeté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.09.10. 12:50:52

Tény, hogy tiltani kell, mert előbb-utóbb tényleg megterhelővé válik a sok információszemét, ami haszontalanul lopja az időnket, a figyelmünket.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.09.10. 13:04:56

Már gondolkodom rajta, hogy az itthoni routert megvizualizálom, hátha lehet tiltani. Mondjuk napi 2 órát engedné a fészbukot, és snitt.
Nem magam miatt, mert én még félévente lépek be...

Amennyi időt el lehet bacni azon a hülye oldalon, egyszerűen félelmetes. És ráadásul a büdös nagy semmire, mert értelme és gyakorlati haszna nulla.

rennie 2012.09.10. 13:05:29

Körülbelül mindent leírtál, amit fb-on csinálni szoktak. Merthogy végülis erre való. Még több idegesítő szokást fel lehetne sorolni (naponta lefotózza a vacsoráját/haboskávéját, minden létező Zynga-játékra meghív, mindegyik előre like-olós ál-kvízt megcsinálja, legalább 20-30 gazdikereső-árva-elveszett-megkínott kutya/macska képét rakja ki NAPONTA), ezekre tényleg legjobb a tiltás, mert ha mondod, úgysem értené.
Viszont, valamelyik általad felsoroltba előbb-utóbb mindenki beleesik, úgyhogy mindenki agybajos.

juliusbond 2012.09.10. 13:13:50

Iratkozz le az FB-ről, és járj sörözni az igazi barátaiddal.

SarahConnor 2012.09.10. 13:17:32

Az idézetektől vagyok a leginkább a plafonon. Adja mindenki a nagy lélekbúvárt, giccses idézeteket dobál a megértésről, az egymásra figyelésről, miközben a levelemre, amit két hete írtam neki, b.szik válaszolni.

A Face mindenkinek a leggyengébb tulajdonságát hozza felszínre és tolja mások arcába. Kétszínűség, felszínesség, unalmasság, "minden lében kanál" - attitűd, álszerénység, magamutogatás.

Állandóan olyasmit tudok meg ismerőseimről, amiket nem akarok tudni.

MissX 2012.09.10. 13:27:21

az idézetekkel addig nincs bajom, amíg nem nagy dózisban érkeznek. a kivert kutyákat illetve eltűnt emberkéket posztolókat unsubscribe-oltam. zynga játékok tiltva. 1000 éve nem látott ismerős alapból nem látja mit írok és rögtön állítomba be, hogy ne lássam mit ír.

lehet, hogy ez miatt, de nálam előfordul, hogy egy délelőtt alatt talán 2 új poszt keletkezik. nekem ennyi bőven elég.

legeslegujabbkor 2012.09.10. 14:11:57

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Óh, ezek a mondatok a szívem legmélyére hatoltak, és megérintették lelkem húrjait.

taffer 2012.09.10. 14:12:45

Szerencsére Amerikában már kezd ciki lenni a fészbúk. A harmadik világban még növekszik a felhasználók száma, de pénzt ők már nem hoznak. Mivel a tőzsdére bevezetés óta ólombaltaként süllyed az árfolyam, az fb kénytelen lesz népszerűtlen módon pénzt csinálni, tovább erősítve az ellenérzéseket.

A vége úgy is az lesz, hogy marad pár kósza spambot, mint az iwiwen, meg az a maroknyi mániákus szociopata, aki a kihalt sivatagból továbbra is ész nélkül posztolgat mindent mindenkinek. De akkor már senkit nem fog zavarni.

Dr. Shit Pál (törölt) 2012.09.10. 14:18:43

Bezony, hogy agybajt okoz! Az már önmagában agybaj, ha valaki azon mérgelődik, hogy ismerősei miket lájkolnak, posztolnak.! :D
Egyrészt beállíthatod, hogy magadból mit adsz másoknak. Létrehozol csoportokat, egyéni listát, akik elől rejtve maradnak dolgok etc.
Másrészt a falad is tudod szűrni, hogy Te mit látsz másokból. Ennyi!

Ne felejtsük el: lehet, hogy számunkra valaki idegesítő, de talán az ő közelebbi barátainak nem az. Innentől kezdve mindenki azt posztol felőlem, amit akar.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2012.09.10. 14:20:10

A Facebook nagy hibaja, hogy nincs Would Like opcio.

Dr. Shit Pál (törölt) 2012.09.10. 14:21:24

@taffer: idén az amerikai FB júzerek száma majdnem 2%-kal nőtt... Nem kezd ciki lenni ott sem.

mindenjónévfoglalt 2012.09.10. 14:35:21

Nem érted a lényeget... a facebook értelme, hogy az egyébként unalmas irodai munkát kevésbé elviselhetetlenné tegye (ott, ahol nincs letiltva)
egyébként én se vágom...

Agent Midnite Cooper 2012.09.10. 14:39:11

Akinek ilyen tapasztalatai vannak, az a) nem tudja használni a FB-ot; b) nem jól válogatja meg az ismerőseit.

taffer 2012.09.10. 14:59:40

@Dr. Shit Pál: Bloomberg júliusi adat: 2012 első félévében 1,1%-kal csökkent az USÁ-ban az FB felhasználók száma: www.bloomberg.com/news/2012-07-18/facebook-shares-under-pressure-amid-growth-slowdown-concerns.html

Mai adatok szerint egyébként enyhe pluszban vannak, de a tavaly még 20%-os amerikai növekedés már sehol sincs, és ez a trend nemcsak rájuk jellemző. A növekedés megtorpanása kb. 23 országot érint, többnyire a fejtett országokat, ahol a népesség több mint 50%-a már regisztrált.

A legnagyobb idei növekedést 14 millió új felhasználóval Brazília produkálja (+34%), utána India jön 9 millióval (+19%).

Japánban még lehet potenciál, mert ők mostanság hagyják el saját nemzeti "iwiwüket", így ott 80% fölötti a növekedés (~6 millió fő), és ők talán még fizetnek is a hülye játékokban az apró előnyökért, de ez a híguló harmadik világbeli közösséggel nem fogja fenntartani a rendszert.

hoppá rézimi 2012.09.10. 15:12:36

Agybajt okoz az élő, személyes kapcsolat.

Az emberek személyes találkozóikkor szinte alig képesek másról beszélgetni, mint időjárás, "hogyvagy?", politika, pénz, szakma-karrier, gyerekek, szomszéd, jóbarátokközt, egészség.
Ezek felszínes beszélgetések, ezért be kellene tiltani az élő beszédet.

Ja neeeeeeem!
Az b*ssza ki a biztosítékot, ha valaki monjuk a kedvenc zeneszámát, vagy a lelkiállapotához illő gagyi idézetet oszt meg másokkal. Ááhhááá!

Engem is zavarnak az éhező jetiódokról posztolt fotók, de kérdem, mit posztoljon az a szerencsétlen, ha nem a család hétvégi kirándulásának fotóit, vagy hogy nincs együtt már a Gizikével?

Tisztáztad te már, hogy milyen posztokat is vársz el a hétköznapi emberektől? Az elvárásaid valós alapra épülnek?

bircus hungaricus 2012.09.10. 15:18:33

én az gyűlölöm, hogy
lájk, ha tudom mi ez (mittomén zsíros kenyértől a kutyanyelves perselyig bármi)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.09.10. 15:30:30

Engem az kerget az őrületbe, hogy a FB bevezette, hogy mostantól minden lájkot és kommentet látok, amit az ismerőseim elkövetnek. Fél nap után bejelentkezem és egy órát görgetek végig azon, hogy Gizike lájkolta a gőzekét és Lajcsi kommentelt egy számomra vadidegen ember számomra teljesen érdektelen státuszán. Elvileg be lehet állítani, hogy ne lássam a lájkokat (persze ehhez minden ismerős profiljára be kell menni és ott végigkattogtatni egy-két-sok lépést), de ez a gyakorlatban sajnos egyáltalán nem működik, a beállítás ellenére is potyognak a lájkok és kommentek másoktól, máshova. Dühömben sok ismerőst egészen töröltem, másokat letiltottam, de ez is időigényes, inkább már be se lépek lassan :(

2012.09.10. 15:41:04

@cadmagician: tegnap megléptem, fake account maradt egyéb más miatt, 0 ismerőssel. ennyi

2012.09.10. 16:12:24

Aki facebook-ol az sikeres és kedvelt ember nem lehet.

2012.09.10. 16:24:13

Ezek az agybajok egyébként is (pl . itt is) megvannak, csak ott látható névvel jobban kijön. :) Mert pl. mondjuk normális-e az, aki posztot ír bármiről, és utána még ennek és erre vadidegenek kommentelnek is??? Nooooormális? :)))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.10. 16:56:56

A hülyeségek ellene a legjobb a paródia. Ha idiótaságot reagálsz valakinek a hülyeségére, abbahagyja.

nemecsek ernő áruló 2012.09.10. 16:57:19

Hm... Én ezekről lemaradtam. Igaz, hogy már az első fecskék megjelenésekor kíméletlenül tiltottam minden ilyen ismerőst, de alapvetően ezek a sirámok mind a facebook konfigurálásának nemismeretéből származnak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.10. 17:01:43

@Fenimore:

Bölcs idézet ellen legjobb az álbölcs ellenidézet. Röhej akkor van, ha valaki annyira buta, hogy komolyan veszi.

Pl.: "akit könnyebb utolérni, az sánta kutya" vagy "az ember legjobb barátja a kutya, a nő után" vagy "ősi tibeti bölcsesség: ha nem látsz kiutat, menj ki a befelé vezető úton".

Atrox 2012.09.10. 17:22:39

@hoppá rézimi: "
Az emberek személyes találkozóikkor szinte alig képesek másról beszélgetni, mint időjárás, "hogyvagy?", politika, pénz, szakma-karrier, gyerekek, szomszéd, jóbarátokközt, egészség.
Ezek felszínes beszélgetések, ezért be kellene tiltani az élő beszédet."

Hm, nem tudom, én a barátaimmal egész sokáig tudok tartalmas dolgokról beszélgetni, mondjuk persze ők nem véletlenül a barátaim, nyílván vannak közös témák, semmi felszínesség. Másokkal nyílván nehezebb, de azokkal meg úgyis minimális a kommunikáció, így ők face-n sem érdekelnének, ezért nem is vagyok fenn...
Ott mindenki szarja magából a sok baromságot és önti a szart a világra, mint valami tévedhetetlen bölcs, vagy olyan valaki, akinek a véleményére, gyökér gondolataira mindenki kiváncsi, köszi, megvagyok nélküle :)

SarahConnor 2012.09.10. 17:34:32

@Gondolkodni Próbáló Birca: az a gyanúm, hogy nem venné a lapot senki. Egyszer beírtam a következő, neten keringő hülyeséget:

"Most már igazán befoghatnád a lepcses pofádat" (Paulo Colelhoné)

semmi hatás :)

2012.09.10. 17:34:54

Én nem értelem azokat, akik itt leszólják az FB-t, mint kommunikációs csatornát. Akivel felszínes a kapcsolat, azzal bármikor az, akivel meg jókat tudok beszélgetni, azzal a FB, cseten, blogokon, bárhol jókat tudok dumálni mindenről. Ha csak olyan emberekkel vagytok körbevéve, akivel a világot megváltjátok és mélylélektan megy állandóan, akkor elég jó izoláltak lehettek, nyitottság nélkül!

Alkalmazni kell mindent arra, amire való és ahogy Neked jó, de pl. nem bántanék meg olyan embert, hogy ne küldjön nekem több kiskutya megmentést, ha tudom, hogy ő szívből teszi és ez életét feltette rá.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.10. 17:49:20

@félázsiai nemecsek ernő áruló: "de alapvetően ezek a sirámok mind a facebook konfigurálásának nemismeretéből származnak."

a jóhiszemű felhasználó alapvetően abból indul ki, hogy a bejelölt ismerősei nem agyhalott idióták, hanem értelmes emberek. aztán általában kiderül, hogy a facebook-felhasználók 99,5%-a agyhalott.

én pl. nem gondoltam, hogy van olyan ismerősöm, aki képes végigmenni az összes olyan alkalmazáson, amely megmondja, hogy 10 év múlva milyen házad, kocsid, állásod, mennyi pénzed lesz. azóta már letiltva.

de sajnos a legtöbb okos és intelligens ismerősöm elcsábul attól a lehetőségtől, hogy olyan életigazságot osszon meg (Coelho, Müller, Dalai láma, stb.), amit már régen tudnia és megélnie kellene.

Nem beszélve a vicceskedéseket összeszedő honlapokra hivatkozások tömkelegéről...

és nyilván a legtöbbünknek nincs arra ideje, hogy minden szart kigindzsózzon a hírfolyamból...

2012.09.10. 17:52:43

@idelle: ha nem érdekel, végig pörgeted és az üzenetekre reagálsz. Ki az, aki 4 vagy több napig néz nem néz rá és utána visszamenőleg végignézi a hírfolyamot?? Az megérdemli, s csak szenvedjen! Semmiről nem marad le ugyanis...

nincs semmi baj! 2012.09.10. 17:53:00

Nem is tudom mi idegesít jobban, a hülye posztok a facebookon, vagy az, hogy minimum havonta (de inkább kéthetente) egy ilyen rinyálós cikkbe (vagy, ami még rosszabb, facebook posztba) botlok? :)

pizzaboy 2012.09.10. 18:04:22

Kimaradt a "Lájk, ha te is ettél még 2Ft-os gombócos fagyit 1976-ban!", és hasonlók, amikkel a középkorúak folyamatosan meg akarják különböztetni magukat a fiatal csőcseléktől.

pizzaboy 2012.09.10. 18:08:22

@idelle: egy ideig mindig egy "instant Coelho"-val válaszoltam, már amíg viccesnek tartottam. Mára már meguntam. (Egyébként mintha eltűntek volna a Coelho-k, legalábbis nálam.)

instantcoelho.com/

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.10. 18:09:28

@Letícia:

Ebben igazad van. A FB valóban nagyszerű, sőt hiánypótló találmány. Ennek jelentőségéból nem von le semmit az a tény, hogy egyesek hülyén használják.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.10. 18:11:57

@pizzaboy:

A másik a vállalati mondatgeneráló. Több kollégám szerint az egyik lelkes felhasználójuk a mi nagyfőnökünk.

startupista.com/corporate-bullshit-generator/

2012.09.10. 18:22:30

@pizzaboy: nekem a 3. Coelho könyvtől csömöröm lett...Nagyon tetszett Az alkimista, és bevásároltam az akkori megjelent sorozatot. Már a portobelloi boszorkánynál rezgett a léc, "hamisan" szólt, de a Egy mágus naplóját (El Camino) nem voltam képes végigolvasni, annyira közhelygyűjtemény és hangzatos mondatok puffogtatása az egész! De lám, a többségnek ezek a szép, de átlátszó dolgok kellenek, ami normális, hisz miért lennének ott is mások az emberek?:)

billy reed 2012.09.10. 18:25:31

@Kőmíves Kelemen: "Már gondolkodom rajta, hogy az itthoni routert megvizualizálom, hátha lehet tiltani. Mondjuk napi 2 órát engedné a fészbukot, és snitt."

Van olyan alkalmazás, ahol beállíthatod, hogy naponta hány percet tölthetsz FB-n, vagy hányszor léphetsz be.
Ha lejár, kiléptet v nem enged belépni.

hoppá rézimi 2012.09.10. 18:27:01

@Atrox: Elmagyarázom másképp: Nagyon egyszerű és könnyű kiforgatni bármit. Például a hegedűművész is csak szőrszálakat húzogat kifeszített drótokon.

Az emberek fészbúkon (szerinte) ostobaságokat osztanak meg, és ettől agybajt kap kedves (kedvetlen) posztoló. Az emberek élőszóban is tudnak felszínesek és semmitmondóak lenni, akkor az "élő" érintkezéstől is agybajt kap, és posztot ír?

Személy szerint ignorálom a "hülye" posztokat FB-on: van, akit elrejtettem (gyorsabb, értelmesebb, mint törölni az ismerősök közül), másoktól elviselek egy-két Coelho (Otellónak hívom :D ) "alapigazságot", ha cserébe máskor mondjuk értelemes cikkeket osztanak meg.

A FB egy eszköz, amit használni kell tudni. Aki hülye, és nem érti, hogy mi mindenre jó eszköz ez, az rinyposztot ír, vagy csípőből utálkozik rá. Mintha szerinte csak villáskulccsal lehetne csavart behajtani, míg a csillagvillást, vagy akár a franciakulcsot szidná.

blogol-ó 2012.09.10. 18:37:10

Nagy szerencse, hogy nem kötelező fent lenni ezen az idióta kreálmányon. Mailcím van, telefon van, a személyes találkozást meg úgyse pótolja semmi, a kamerás szkájp se. Ezek a lájkolgatások kistiniknek meg értelmi fogyatékosoknak valók.

2012.09.10. 18:53:11

@Letícia: kijavitanálak. nem kommunikácios csatorna, hanem spamcsatorna. moslékosvödör.

a rettegett drótos 2012.09.10. 19:00:08

Én elrejtettem az összes "idiótát", tök olyan kihalt lett mint a g+

2012.09.10. 19:02:59

@cadmagician: no akkor nekem szerencsém van az ismerőseimmel, mert én nem így érzem magam ott! Szerintem cseréld le az ismerőseidet és barátaidat!:P

2012.09.10. 19:10:05

@Letícia: nagyon örülök, hogy te ilyen szerencsés ember vagy.
---
mikor a cégek fele baromságokkal hajtatja a lájkot, a másik fele ratyi vicces képekket tol.

egyébként akikkel tartom a kapcsolatot napi szinten, azzal nem ott tartom. tehát érdemi beszélgetés ott nincs, többnyire nem is aktivak, nem tolnak gagyi családi fotokat, stb. akivel nem tartom a kapcsolatot, és én nem aktiv, akkor minek van, akivel meg nem tartom a kapcsolatot, vagy tartom, és baromságokat küld, idézget, lájkolgat, meg már rég hájdolva lett. tehát mi a turot csináljak ott?

A Tyne folyó déli partja 2012.09.10. 19:13:51

@Kőmíves Kelemen: máshol, más oldalon is el lehet tölteni rengeteg időt. meg egyéb tevékenységekkel is. na és? ha zavar, ne nézd. engem se érdekelnek a Coelho idézetek, meg hasonló marhaságok, egyszerűen átfutok rajtuk, és kész. nem kell mindig a dolgot okolni az emberi hülyeségért.

A Tyne folyó déli partja 2012.09.10. 19:17:51

@Dr. Shit Pál: teljesen igazad van. nekem van ismerősöm (volt évfolyamtárs), aki folyton politizál, meg focit oszt meg. engem nem érdekel, viszont nyilván vannak neki ilyen érdeklődésű ismerősei, őket érdekli. én meg pl. zenéket osztok meg, a legtöbb ismerősöm osztja a zenei ízlésem, de nem mindegyik. na és? akkor most kezdjen el hőbörögni, aki nem, hogy miért osztom meg? mert csak, és a legtöbbeket érdekli. nem kell elolvasni/meghallgatni, ennyi.

TetraB 2012.09.10. 19:27:36

valaki már említette a képmutatást.

mindenki happy, mosolygós fotók, puszi, de amikor meg személyesen ott vagy náluk, üvöltöznek egymással.
a fészbúkon mindenki környezetvédő, kutyabarát, mintaférj, mintafeleség, mintaszülő, felébredett, stb.
bár sokan parodizálják a fészbúkon szakítókat, anyázókat, káromkodókat, de azok legalább nem képmutatók.
persze ennek az oka az, hogy mindenféle ismerősöd, rokonod ott van.
ahogy ismerősnek jelölöd a különböző "típusú" embereket (barát/barátnő, főnök, rokon, régi ismerős, munkatárs) úgy csökken azoknak a dolgoknak a száma, amit kitennél. és a végén marad az, ami mindenkinek megfelel, a nagy langyos semmi.

de azért pár dologra jó, szakmai csoportok, találkozók szervezése...

A Tyne folyó déli partja 2012.09.10. 19:30:07

@Réka ‎: ez engem is idegesít. én is letiltotta, erre másnap megint ott figyelt. de ez csak ott van oldalt, szóval nem kell végiggörgetni, de tény, hogy az a csík is zavaró.@Letícia: én először elolvastam a Veronika meg akar halni címűt. az jó volt. utána elolvastam Az alkimistát, na, az már túl tömény. azóta nem olvastam. @billy reed: és ehhez mi a töknek beállítandó router? mintha kötelező lenne facebookolni...ennyire nehéz belőle kilépni? egy olyan embernek, aki ennyire utálja? kicsit ellentmondásos, nem? na meg az is, hogy ennyi mindent összeír róla, meg mindent tud, hogy ki mit oszt meg, és siránkozik, hogy jaj, jaj, ezt csinálják. hát ne nézd, ilyen egyszerű.@blogol-ó: igen, a személyes találkozást nem pótolja senki. csak tudod, ha elköltöztél közben úgy röpke kétezer kilométerrel arrébb, akkor nem akarod megszüntetni az összes régi ismerősöddel a kapcsolatot...a facebookot úgy is lehet felfogni, mint mondjuk egy kocsmát, szórakozóhelyet. olyanokkal beszélgetsz rajta, akikkel amúgy is ezt tennéd, tetted, mikor még egy helyen laktatok...pl. egy kép megosztása olyan, mintha mondjuk itt lenne nálam egy baráti társaság (mint ahogy volt is tegnap), és mutatnék neki egy képet/zenét, bármi témáról beszélnénk. csak most ezt a facebook, és társai segítségével azokkal is meg lehet tenni, akik messze vannak egymástól. és nem, nem olyan az email, mert az általában két ember közt van, nem több személy beszélget vele.

A Tyne folyó déli partja 2012.09.10. 19:53:11

és mi van itt oldalt, most látom? pluszmínusz a facebookon....

håll käften 2012.09.10. 20:46:53

Én már közel 1 éve leiratkoztam!Nem veszítettem sokat.Barátokat meg végképp nem.Csak posztolókat,akiknek amúgy sem adtam nagyon a véleményére.

2012.09.10. 21:04:17

@A Tyne folyó déli partja: én azt még nem, de állítólag, az nagyon jó, mondjuk azoknak nagyon tetszett a többi is...:(

2012.09.10. 21:06:56

@håll käften: valóban, nem ott kell élni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.09.10. 21:15:25

@A Tyne folyó déli partja:
Kicsit olyan az egész, mint a cigi vagy a pia.

Kurvára nem veszed észre, hogy mennyi időt elbaszol rajta.

Én év elején vettem észre, hogy a (blogokon) kommentelgetés minden nap délig betartott, mert vitatkoztam a sok agyhalott zombival. Napi TÖBB órát, és napról napra szinte ugyanazokról a témákról.
Aztán lejöttem a "szerről", és bár reggeli közben elolvasgatom a blogposztokat, nagyon ritkán kommentelek, illetve szinte sosem válaszolok, ha mégis ráirnak a ritka kommentjeimre.

A facebook ugyanez, népszerű hülye-bugyuta játékokkal súlyosbitva. Tehát ha éppen nem kommentel/vitatkozik az ember, akkor meg tolja a Farmville-t és társait.
(nem rólam van szó, mivel mint irtam én félévente lépek be a fészbukra)

Addiktiv, egyszóval.
És nem mindenkinek van meg a lelkiereje a felismeréshez, vagy a leszokáshoz.
Nem véletlenül tiltják egyre több helyen szoftveresen a munkahelyeken, teljes joggal.

Belagezapista (törölt) 2012.09.10. 22:23:27

@rennie:
"Viszont, valamelyik általad felsoroltba előbb-utóbb mindenki beleesik, úgyhogy mindenki agybajos. "

Érdekes, én egyikbe sem, pedig napi szinten felnézek faszbúkra.

Begérke 2012.09.10. 22:54:38

@Kőmíves Kelemen: Igen, én is sikeresne leszoktam a kommentelésről is iletve a kommentek végigolvasásáról. Az a baj, hogy egyrészt tele van kevésbé értelmes meglátásokkal, másrészt gyakran átmegy személyeskedésbe.

Véleményként meg úgysem tudok annyit és olyat hozzátenni, hogy súlya legyen.

Ez a hozzászólásom kivétel :-)

A Tyne folyó déli partja 2012.09.10. 23:25:53

@Kőmíves Kelemen: nálunk is tiltva van.... még ebédszünetben is. de ezt kb. bármiről el lehet mondani, egy jó könyvet se lehet lerakni, meg én a rejtvényfejtést se tudom abbahagyni, meg pl. a kirakózást se...akkor azok is károsak? nem hiszem.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.09.10. 23:29:50

@A Tyne folyó déli partja:
Félig igazad van.

Csakhogy az emberek nagy részénél a számitógép munkaeszköz, és innentől egyetlen egy lépés csak, hogy egyik ablakban nyitva legyen a fészbuk, félszemmel pedig azt figyelje a delikvens.
Egy gyors ALT+TAB-bal már el is lehet rejteni, ha jön valaki :)
Mig egy könyvet nehezebb...

Egyébként én speciel könyvmoly vagyok, és mióta van Kindle-öm, (megint) elég sokat olvasok.
Ennek ellenére ez nem megy a munka rovására, pedig a magam ura vagyok, és itthon dolgozok.

A Tyne folyó déli partja 2012.09.10. 23:36:27

@Kőmíves Kelemen: nálunk meg se tudod nyitni a munkahelyen. ebédszünetben sem. de amúgy, azt akartam még írni, hogy az, hogy hogyan használsz valamit, nem a dolog, jelen esetben a facebook hibája. nem vagy köteles rajta lógni, se játszani, ilyen addiktív játékok meg előtte is léteztek, mobiltelefonokon is szoktak lenni. sőt, anno tízévesen mi videójátékkal, vagy mi volt az, játszottunk. aztán meg a Commodore 64-en volt egy vagon játék, azzal is. ez nem a facebook hibája, ha valaki egy csomó időt elcseszik a játékokkal...

és még ha itthon is dolgozik az ember, megint csak nem a facebook tehet róla, ha megnyitod. nézheted félszemmel a msn-t is, a skype-ot, a blogokat, fórumokat, youtube-ot, bármit. de ez az ember hibája, nem a gép, meg pláne nem egy bizonyos alkalmazásé.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.09.10. 23:46:32

@A Tyne folyó déli partja:
Persze, nem az alkalmazás hibája, hogy függő lesz tőle az ember...

De ha nem lenne nálatok sem tiltva a munkahelyen, nagyon sok idő elbacódna rajta, rontva a teljesitményt.
Sajnos az embereknek kellenek a korlátozások, a nagy önállóság nem mindenkinek jó.

Én már kilőttem az MSN-t, skype-ot, Gtalkot, egyéb lófacokat, mert mindig van/volt rajta egy-egy unatkozó ember, aki rohadtul ráér a többiekkel cseverészni, hiába az elfoglalt jelzés.
És nem hajthattam el a pitsába, mert mondjuk az egyik partnercég dolgozója, és rajta is múlik, hogy kapok-e tőlük megrendeléseket. Tehát inkább nem vagyok online, mailt irni úgyis lusta...

Ezt már kifejtettem máshol, hogy egyszerűen túl nagy az internet/online világ okozta "zaj", napközben képtelenség rendesen dolgozni, mert szétaprózódik az ember.
Én pl ezért dolgozok inkább most (éjjel), mert ilyenkor már nyugalom van mindenhol, és folyamatosan tudok dolgozni. A napközbeni kb 8 óra munka mellé kell még 4-5 óra éjszakai műszak is, hogy produktiv legyek.
Van összehasonlitási alapom a net előtti időkből, végigéltem a net elterjedését alkalmazottakkal, és nagyon káros a munkateljesitmény szempontjából az állandó online zaj.
Ráadásul az okostelefonok elterjedésével lassan tiltani sem fogod tudni, mert egyszerűen mobilneten megkerüli a tiltásodat (az alkalmazott).

Tegyük hozzá, hogy a napközbeni cseverészés 90%-ban felesleges, csak időtöltés.

A Tyne folyó déli partja 2012.09.10. 23:52:16

@Kőmíves Kelemen: nálunk tuti nem csesznék el vele az emberek az idejüket, ugyanis mindig rengeteg munkánk van, nem is érnék rá netezni, akkor se, ha lehetne...mást se lehet, netezni csakis ebédszünetben, kijelentkezve, és akkor is a fele net le van tiltva, örülök, ha az emailjeimet meg tudom nyitni..
nekem skype-pal voltak rossz tapasztalataim, én is szoktam itthon dolgozni, beraktam, hogy foglalt, erre jöttek vadidegen, barátkozni akaró arab, szír, meg mittudomén milyen emberkék. eleinte még udvarias voltam, megírtam, hogy nem érek rá, azért van a foglalt jelzés, de nem értették.

éjszaka ugyanúgy van net...ok, emberek kevésbé zavarnak be, de ugyanúgy tudsz nézegetni ezt-azt, játszani, stb. (amúgy, szerintem olvastam én azt a fejtegetést).
nálunk a munkahelyen mobilnetet se használhatsz, mobiltelefon bent van a táskában, lehalkítva. külső kütyüt nem dughatsz be a munkahelyi gépedbe, azt se szabad. egy időben még külső emailt se lehetett küldeni, se a benti címről kifele. most már szerencsére lehet.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.09.10. 23:58:51

@A Tyne folyó déli partja:
Az a kérdés igazából, hogy hol a határ a korlátozásokban a cégek részéről.
Otthoni munkahelynél az a gond, hogy az ember túlságosan bizik önmagában, és "meg tudom én állni", közben meg francokat.
Nekem is beletelt pár évembe, mire tudtam magam kontrollálni, viszont hozzáteszem, hogy ha totálisan el vagyok havazva, és abszolút nem érek rá netezni, akkor infóhiányom van. Nem tévézek, nem rádiózok, a hireket a netről szedem.
Szükségem van arra, hogy fél óránként átfussam a főcimeket. Cserébe nem cigizek, nem kávézgatok :)

(van olyan barátom, aki azért hagyta ott a melóhelyét anno, mert letiltották az MSN-t és a facebookot/myspacet (pár éve volt). És nem esett le neki, hogy a munkaidő felét tényleg mással tölti...)

laci5909 2012.09.11. 10:37:59

Való igaz! A facebook és társai,egy rakás szemét! Miért? Semmi kreativitást nem enged! Unaloműzés,igénytelen embereknek.Ennél többre nem alkalmas!A kezdetekkor különb volt mint ma! Minden "visszafelé" fejlődik! Ez alól nem kivétel ez sem. Ami nagy "gáz" ! Egyre több oldal kezdi utánozni.Ha így haladunk? Néhány év,és nem lesz szükség számítógépre.Otthon semmiképp! Mert az igénytelen oldalak, bármilyen gagyi mobilon elfutnak.Mint ez is...

blogol-ó 2012.09.11. 13:25:55

@A Tyne folyó déli partja:

az a gondom, hogy azok is faszbukoznak, akik két háznyira laknak egymástól. Baromi jól hangzik, hogy több ezer kilométerre lehet használni, valóban így is van, de én ahogy látom, a többség nem ilyen távolságból használja. Hanem pl városon belül.

"és nem, nem olyan az email, mert az általában két ember közt van, nem több személy beszélget vele"

Én már a 90-es években használtam levelezőlistát és ez most is nagyon jól működik, de pl kis furfanggal egy levelet meg lehet írni több címre is, több címzettet kell föltüntetni, próbáld meg egyszer, nekem napi szinten sikerül, szerintem nem olyan nehéz.

blogol-ó 2012.09.11. 13:25:56

@A Tyne folyó déli partja:

az a gondom, hogy azok is faszbukoznak, akik két háznyira laknak egymástól. Baromi jól hangzik, hogy több ezer kilométerre lehet használni, valóban így is van, de én ahogy látom, a többség nem ilyen távolságból használja. Hanem pl városon belül.

"és nem, nem olyan az email, mert az általában két ember közt van, nem több személy beszélget vele"

Én már a 90-es években használtam levelezőlistát és ez most is nagyon jól működik, de pl kis furfanggal egy levelet meg lehet írni több címre is, több címzettet kell föltüntetni, próbáld meg egyszer, nekem napi szinten sikerül, szerintem nem olyan nehéz.

A Tyne folyó déli partja 2012.09.11. 19:45:21

@Kőmíves Kelemen: én is onnan szedem a híreket, de nekem nem kellenek félóránként...elég napi egyszer. tévé itt sincs, rádiót meg neteset hallgatok, vagy angolt, vagy németet, azokon meg nem mondanak nagyon magyar híreket, bár a németen sokszor van valami magyar vonatkozású program. @blogol-ó: tudom, hogy meg lehet írni több címre. de akkor se lesz olyan, mint mikor valaki feltesz egy képet a facebookra, mondjuk, )vagy felvet akármilyen témát), és megbeszéljük nyolcan. akik közül van, aki Angliában lakik (én), van, aki Norvégiában, van, aki a szülővárosunkban, van, aki Magyarországn más városában, van, aki Pesten...és ezt ugyanúgy megtettük akkor is, mikor még mindenki egy városban tartózkodott, és összefutottunk.
emailen nem lesz ugyanaz az élmény. mondom, ezt úgy kell felfogni, mint egy kocsmát. elmentél a törzshelyedre, ott találkoztál ismerősökkel, megvitattatok dolgokat, közreadtatok képeket, akármi. aki ott volt, és érdekelte a téma, volt kedve hozzá, beszállt a társalgása, más nem. email már eleve sterilebb, kizár embereket (akiknek nem küldtek el). azon kívül, nincs az ember minden ismerősével úgymond azonos mélységű kapcsolatban. van, akivel nem emailezek, beszélek skypeon, stb, de ha találkozom vele az utcán, váltok pár szót. a facebookot is így kell felfogni.

itt a legközelebbi ismerősök is kb. 10 km-re laknak...akikkel egy társaságba járunk. és bizony őket is a facebookon ismertem meg, tudod, úgy nehéz ismerkedni, hogy alig vannak itt magyarok, az utcán nem fogsz találni. és azóta nem is nagyon beszélünk facebookon, hanem átjárkálunk egymáshoz. de ott ismerkedtünk meg, és szerveztük meg az első találkozót. ökörség ez a "fúj, a facebook ilyen szar, meg olyan szar" duma. használd értelmesen, ennyi. mellesleg, az email miben jobb? ott is csak neten írsz, nem személyes találkozó....kicsit álszent savazni a facebookot, és azzal jönni, hogy "mert a személyes", de az email, skype, msn meg teljesen rendben van?

blogol-ó 2012.09.17. 15:11:58

"tudom, hogy meg lehet írni több címre. de akkor se lesz olyan, mint mikor valaki feltesz egy képet a facebookra, mondjuk, )vagy felvet akármilyen témát), és megbeszéljük nyolcan."

Szerintem egy levelezőlista - ebből én többet is használok más-más csoportokkal, régi és megbízható módszer - alkalmas az ilyesmire, képet küldeni meg megbeszélni a témákat. Más a megjelenítés, de nekem nem volt fontos soha, hogy szép kék legyen minden, ez olyan ájfónos köcsögségre hajaz nálam, persze ne sértődj meg, de valahogy az "életérzést" látom az egész törekvés mögött sokaknál, nem a praktikusságot.

"akik közül van, aki Angliában lakik (én), van, aki Norvégiában, van, aki a szülővárosunkban, van, aki Magyarországn más városában, van, aki Pesten...és ezt ugyanúgy megtettük akkor is, mikor még mindenki egy városban tartózkodott, és összefutottunk."

Én is levelezek ilyen messzi emberekkel, bár tény, hogy nem sokakkal.

"emailen nem lesz ugyanaz az élmény."

Miért is? Győzz meg, ezt várom :)

"mondom, ezt úgy kell felfogni, mint egy kocsmát. elmentél a törzshelyedre, ott találkoztál ismerősökkel, megvitattatok dolgokat, közreadtatok képeket, akármi. aki ott volt, és érdekelte a téma, volt kedve hozzá, beszállt a társalgása, más nem. email már eleve sterilebb, kizár embereket (akiknek nem küldtek el)."

Levelezőlista, 90 fővel? Ismerős? Nekem igen. Semmi sterilt nem látok benne. Viszont fenn van tartva neki egy külön mailcím és ekkora embermennyiségnél óhatatlan, hogy jöjjön a sok szemét is. Kikapcsolás is megy, levelezőlistáról repül, aki sok baromságot nyom, ami nem kell. Továbbra se értem, minek kellene nekem faszbuk.

"azon kívül, nincs az ember minden ismerősével úgymond azonos mélységű kapcsolatban. van, akivel nem emailezek, beszélek skypeon, stb, de ha találkozom vele az utcán, váltok pár szót. a facebookot is így kell felfogni."

Hogy kell felfogni? Vagy írok valakinek akármit vagy nem írok annak a valakinek semmit. A faszbukon lehet a kapcsolat mélységét beállítani, hogy számítson? Ha egy mailt kapok és nem akarok azonnal válaszolni, akkor nem válaszolok. Ha valakit nagyon szeretek, akkor ilyet úgyse teszek, igaz? Akkor egyből válaszolok. Szóval...

"itt a legközelebbi ismerősök is kb. 10 km-re laknak...akikkel egy társaságba járunk. és bizony őket is a facebookon ismertem meg, tudod, úgy nehéz ismerkedni, hogy alig vannak itt magyarok, az utcán nem fogsz találni. és azóta nem is nagyon beszélünk facebookon, hanem átjárkálunk egymáshoz. de ott ismerkedtünk meg, és szerveztük meg az első találkozót. ökörség ez a "fúj, a facebook ilyen szar, meg olyan szar" duma. használd értelmesen, ennyi."

Sok magyart ismerek, de nem közösségi oldalakról. Hanem máshonnan. Én nem azért akarok valakivel találkozni meg haverkodni, mert magyar. (Sőt... de ezt inkább hagyjuk...)

"mellesleg, az email miben jobb? ott is csak neten írsz, nem személyes találkozó....kicsit álszent savazni a facebookot, és azzal jönni, hogy "mert a személyes", de az email, skype, msn meg teljesen rendben van?"

MSN, meg a skype nem az én bulim, nem használom őket. E-mailt használok olyanokkal, akik messze vannak tőlem, vagy egy képet akarok nekik küldeni. Több, mint tíz éve van és semmi egyéb szolgáltatás nem tudott nekem olyat mutatni a megjelenése óta, ami különlegesebb, jobb lenne bármivel is.
Vártam, hogy valamivel fölkelted az érdeklődésemet, de sajna nem jött össze.
Majd legközelebb :)

A Tyne folyó déli partja 2012.09.17. 20:22:15

@blogol-ó: "z olyan ájfónos köcsögségre hajaz nálam, persze ne sértődj meg, de valahogy az "életérzést" látom az egész törekvés mögött sokaknál, nem a praktikusságot."

hát nagyon is rosszul látod. nagyon is praktikus vagyok. telefonom meg egy semmit se tudó alap nokia van.

marhára nem érted, hogy miért nem ugyanaz. mert több ismerőshöz jut el, nem csak lekorlátozott emberekhez, mondom, mint egy kocsma, ahol leülsz beszélgetni, és leül más (ismerős, de nem közeli, ismerős ismerőse, stb.) oda, belekapcsolódhat. az email eleve zárt.

"Hogy kell felfogni"
úgy kell felfogni, hogy úgy általánosságban mondok valamit, nem túl bizalmast, és aki akar, hozzászól. mondom, kocsma, baráti társaság, beszélgetés. nem kettesbeli, bensőségesebb beszélgetés. mint egy fórum, pl...

képzeld, én is ismerek nem csak facebookról itt magyart. azt meg konkrétan leszarom, hogy te akarsz-e ismerkedni vagy sem, ez éppen hogy totál óvodás dolog, hogy jaj, én magyarral nem ismerkedek. és sok magyart meg nehezen ismernék itt, itt ugyanis marha kevesen vagyunk.

továbbra sem győztél meg, mondtál az emilre egy jó nagy általánosságot. mikor az bejött, tuti, akkor meg azt szidtad...

A Tyne folyó déli partja 2012.09.17. 20:24:05

ja, és még előny, hogy emailen nehezen fogom felvenni a rég elvesztett ismerősökkel a kapcsolatot. mert én igenis örülök annak, hogy beszélgettem egy olyannal, akit nem láttam általános iskola óta. és ne gyere azzal, hogy ha olyan fontos volt a kapcsolat, mert nem volt az, de attól még igenis örülök neki.

blogol-ó 2012.09.18. 12:51:48

@A Tyne folyó déli partja:
Nézd, nem egy kaszt vagyunk. Én Budapesten élek és a barátaim 90%-a ugyanúgy a belvárosban lakik, ahogy én, gyalog meg tudom őket közelíteni. Semmire nincs szükség. Amikor meg pár hétre vagy hónapra itthagyom imádott székesfővárosomat, akkor kifejezetten nem akarok magyarokkal haverkodni. Látom, ki kell fejtenem: akár keleten, akár nyugaton találkozom magyarokkal, az mindig terhes nekem, vagy egyenesen égő. Ez van. Nem azért megyek máshová, hogy ott is folytatódjon a nagy világfájdalom kölcsönös kifejtése, a politizálás, meg a többi. Ugye, nem kell tovább magyaráznom? :(

A neten sokféle felület van, ahol több ember is rálát, én ahogy osztottam-szoroztam, úgy véltem - és vélem most is - Cukenberg úr félelmetesen hatalmasodó vállalkozása nekem nem hozna annyi hasznot, mint neki az, ha én csatlakozom.

Amúgy, ha már sértegetsz, akkor elmondom, hogy szerintem épp az az óvodás dolog, ha valaki elmegy 2 hétre, vagy akár 2 évre valahová, pihenni vagy akár dolgozni és az a legfontosabb neki, hogy ki az rajta kívül, aki még magyar. Te csak magyarul beszélsz? Hát akkor gettósodjál, ha az jólesik, de nehogymár én legyek az óvodás, amiért nem keresem külföldön a magyarokat :D

A Tyne folyó déli partja 2012.09.19. 20:58:34

@blogol-ó: az a te egyéni problémáid, hogy világfájdalmas, stb. egyénekkel találkozol...az én ismerőseim nem ilyenek. se otthon, se itt.

azt honnan sikerült kiolvasni, hogy egy-két, vagy akár éves eltávozáson vagyok otthonról? hosszú évek óta lakom külföldön, pont azért jó, hogy vannak itt magyar barátaim, hogy néha tudjak magyarul is beszélgetni...de ezt a hozzád hasonlók sose fogják felfogni.

blogol-ó 2012.09.21. 19:41:23

@A Tyne folyó déli partja:
"az a te egyéni problémáid, hogy világfájdalmas, stb. egyénekkel találkozol...az én ismerőseim nem ilyenek. se otthon, se itt."

Az átlagmagyar tipikusan így viselkedik, de erről most nincs kedvem vitát nyitni, mert ez már kötekedés, nyilván, mert unatkozol, vagy valami ilyesmi... a haveri körömet én is igyekszem megválogatni amúgy, de hagyjuk.

"azt honnan sikerült kiolvasni, hogy egy-két, vagy akár éves eltávozáson vagyok otthonról? hosszú évek óta lakom külföldön, pont azért jó, hogy vannak itt magyar barátaim, hogy néha tudjak magyarul is beszélgetni...de ezt a hozzád hasonlók sose fogják felfogni."

Honnan tudjam, hogy te egy életre itthagytad az országot? Erről talán én tehetek, hogy elhúztál és közben meg hiányzik neked? Akkor szopjad a nagy testvér farkát jó erősen, ha neked ez esik jól, hát én aztán nem akadályozlak benne, elhiheted.
süti beállítások módosítása